Jegyvásárlás

Program


"Hej barátom" Szörényi Levente, Tolcsvay László, Vujicsics együttes Délszláv népzene és Illés dalok
2

"Hej barátom" Szörényi Levente, Tolcsvay László, Vujicsics együttes Délszláv népzene és Illés dalok

Hazánk nemzeti ünnepén rendkívüli programmal fogadjuk a magyar beatzene hőskora és délszláv népzene rajongóit a Budapest Kongresszusi Központban.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 23. hétfő, 20:00

Közreműködik:

Eredics Gábor - basszprímtambura, tambura samica, harmonika, ének
Eredics Kálmán - bőgő, tarabuka, tapan
Brczán Miroszláv - csellótambura, brácsatambura, ének
Szendrődi Ferenc - prímtambura, basszprímtambura, brácsatambura
Eredics Áron - prímtambura, basszprímtambura, csellótambura, ének
Borbély Mihály – szaxofon
Vizeli Balázs – hegedű
Szörényi Levente – ének, gitár
Tolcsvay László – ének, gitár
   
Az est mind a hazai beatzene hőskora, mind az akusztikus zene, mind a délszláv népzene rajongóinak hatalmas élményt kínál.
A program igazi szórakozást fog nyújtani mindenki számára, aki szereti az Illés együttest, Tolcsvay Lászlót, Szörényi Leventét, a Vujicsics együttest, és természetesen az igényes zenét.

A koncerten – Szörényi Levente közreműködésével – felcsendülnek az Illés együttes leghíresebb dalai is „A Kugli” vagy a „Sárga rózsa”, vagy az „Amikor én még kissrác voltam”. Az esten természetesen hallható lesz a „Hej, barátom” is.
Tolcsvay László előadásában – más számok mellett – elhangzik a legendás Nemzeti dal is.

Az esten a Vujicsics együttes – a hazai közönség által is jól ismert, és a számára oly kedves – délszláv dallamokat játssza.
A Vujicsics együttes így ír az Illéssel való találkozásáról:
„Vannak rég várt, elkerülhetetlen találkozások. Mi ifjú korunktól ezt éreztük az Illés együttes – nemcsak népzenei, de egyenesen – „szerbes-horvátos” karakterű számai hallatán. Volt, mikor a motivika, a harmonizáció, a hangsor, és volt, amikor a zárlat tette félreismerhetetlenné számunkra, hogy ezek a dallamok, zeneszámok tamburák, harmonikák, hegedűk, frulicák, gajdék után kiáltanak.
Eltelt közel négy évtized, amikor egy, a közelmúltban adódott közös fellépés során derült ki, hogy Szörényi Levente és a Vujicsics kapcsolatának új dimenziói nyílhatnak. Számunkra is várva-várt esemény az együttzenélés, a magyar zenei élet egyik legendás alakjának közreműködésével.”
Külön öröm a hazai könnyűzene kedvelői számára, hogy ezen az esten Szörényi Levente mellett egy másik legendás zenész, Tolcsvay László is színpadra lép.

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!