Jegyvásárlás

Program


HoldEső & Vihula Mihajlo jótékonysági koncert

HoldEső & Vihula Mihajlo jótékonysági koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 1. szerda, 18:00

Közreműködik a Fazekas Gyermekkar.

A Művészetek Háza ad otthont az egykori Holdviola tagjaiból alakult HoldEső zenekar és az ukrán gitárművész Vihula Mihajlo közös koncertjének, melynek bevételét a művészek a háborúból menekülő anyák és gyermekek támogatására ajánlják fel.

A magyar népdalokat modern hangszereléssel egyedülálló stílusban ötvöző zenekar és a zeneszerző gitárvirtuóz közös előadása – melyet néhány hete Budapesten már nagy sikerrel mutattak be – igazi zenei csemegének ígérkezik, mely szórakoztató és lélekemelő kikapcsolódást biztosít az egész család számára. Középpontban a magyar népdal, a csodás női énekhangok, a klasszikus gitár és az igényes zene áll.

A június 1-én, szerdán este 6-kor kezdődő koncerten Vihula Mihajlo szerzeményei mellett első alkalommal csendülnek fel Miskolcon a HoldEső vadonatúj dalai, jónéhány korábbi Holdviola slágert pedig különleges átdolgozásban, a magyar zenekar és az ukrán gitárművész közös előadásában, a Fazekas Gyermekkar közreműködésével hallhatunk.A nyári időszak egyik kiemelkedő produkciója, mely garantáltan elvarázsolja a közönséget! 

Vihula Mihajlo:

Mihajlo Vihula ukrán gitárművész, akinek koncertjei vitathatatlan zenei talentuma, határtalan energiája és mélységes művészi érzékenysége miatt válnak feledhetetlen élménnyé.

Zenei felkészültsége és a gitár felett gyakorolt abszolút kontroll is megerősíti, hogy Mihajlo igazi virtuóz. Fiatal kora ellenére már végig koncertezte Nyugat- és Közép-Ukrajnát, Európa számos országát, részt vett több zenei fesztiválon, mesterkurzuson és zenei rendezvényen. 2008-ban Siófokon megnyerte a Kálmán Imre nemzetközi versenyt. 2010-ben és 2012-ben a miskolci polgármesteri hivatal elismerésben részesítette, mint a térség legjobb muzsikusát. Az ukrán kultúra népszerűsítéséért és gyarapításáért Szent György renddel tüntette ki az Ukránok Világkongresszusa. 2013-ban második lett a zeneszerzők Budapesten megrendezett a NobilArt nemzetközi versenyén. 2015-ben megkapta a PRO CULTURA MINORITATUM HUNGARIAE díjat.

Mihajlo Vihula web: www.mihajlovihula.com

A HoldEső:

A HoldEső a Fonogram Magyar Zenei díjas és Miskolc Város Nívó díjával elismert Holdviola zenekar bársonyos hangú énekesnője és társalapítója által létrehozott új produkció, mely az egykori sikercsapat zenei örökségét kívánja továbbvinni, új zenésztársak és ifjú tehetségek lendületével.

Különleges atmoszférájú, egyszerre szívszorító és lélekemelő koncertjeik főszereplője a csodálatos magyar népdal, melyet a zenekar tagjai kifinomult ízléssel vegyítenek saját dalszövegeikkel és modern zenei elemekkel.

A produkció énekesnőinek érzékeny előadásmódja és finom összhangja azonnal bevonja a közönséget a zenekar egyedülálló zenei világába, ahol jól megfér egymással a magyar népdal, az igényes mai pop, az indie gitárzene vagy éppen a pszichedelikus rock.

Talán ezzel is magyarázható a varázslatos hangulat, melyet a HoldEső koncertjein megtapasztal a közönség. Az ősi gyökerű dallamok a zenekar különleges és izgalmas előadásán keresztül könnyedén utat találnak a népzenét kevésbé ismerő közönség szívéhez is.


A zenekar tagjai:
László Evelein - ének
Gál Léna - ének
Papp Janka - ének
Szabó Enikő - ének
Gál Lajos -gitár
Kiss Balázs - basszusgitár
Szathmári Tamás – billentyűs hangszerek
Zakar Viktor – dob

HoldEső Youtube: https://www.youtube.com/holdeso

HoldEső Facebook: https://www.facebook.com/HoldEso

HoldEső web: www.holdeso.hu

A rendezvény támogatója a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!