Jegyvásárlás

Program


Holle anyó
11

Holle anyó

3+
90 perc, 1 szünettel
Bábtechnika: marionett, pálcás báb





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 10. szombat, 15:00

Élt egyszer egy özvegyasszony, akinek volt két lánya: az egyik szorgos, a másik lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a lustát, mert az édeslánya volt. Minden munkát a másiknak kellett végeznie. Ott ült szegény napestig a kút mellett, és font, egyre font, míg csak a vér ki nem serkent az ujjából. Le akarta mosni a kútnál, de az orsó kicsusszant a kezéből, és beleesett a vízbe. A lány hazaszaladt a mostohájához, s elpanaszolta neki, mi történt. Az meg, ahelyett, hogy megszánta volna, kegyetlenül ráripakodott: „Ha beleejtetted, szedd is ki belőle!” Mit volt mit tenni, a szegény lány összeszedte minden bátorságát és az orsó után ugrott…
Így kezdődik a szorgalmas és a lusta lány évszázadok óta újra- és újramesélt története, melyben a kút mélyén egy másik, varázslatos világ nyílik: Holle anyó birodalma. Holle anyóé, aki a természet változásaiért felel, aki a földben megbúvó ércek gazdája, és akinek a dunnájából hullik a hó. Holle anyó világában a mostohatestvérek bejárják a jóság, tisztelet, szorgalom, segítőkészség, egyben a felnőtté válás útját. Persze ki-ki a maga módján.
Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza, amelyek segítségével igazi varázslat jöhet létre a színpadon.

Bábszínpadi adaptáció: Szabó T. Anna, Kuthy Ágnes, Gimesi Dóra
Zeneszerző: Bella Máté
Látványtervező: Hoffer Károly
Marionett szakmai konzulens: Lénárt András
Rendezőasszisztens: Csonka Maresz
Rendező: Kuthy Ágnes

Szereplők:
Holle anyó; Néni: Kolozsi Angéla m. v.
Bella, szorgalmas lány: Pájer Alma Virág
Ella, lusta lány: Spiegl Anna
Mostoha: Pallai Mara
Kemence; Péter: Kemény István, Tatai Zsolt
Almafa; Kislány: Kovács Judit
Kakas; Bácsi; Főkukac: Beratin Gábor
Kisfiú: Bánky Eszter

 

 

 

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!