Jegyvásárlás

Program


Hosszúhajú veszedelem
2

Hosszúhajú veszedelem

Topolánszky Tamás társulatvezető a színház névadója születésének 160., halálának 100. évfordulójára élvonalbeli, prominens magyar koreográfusokat kért fel, hogy készítsenek önálló táncetüdöket Gárdonyi: Hosszúhajú veszedelem című novellafűzérének egy-egy gyöngyszeméből.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 7. szerda, 19:00

Stúdiószínpad

GG Tánc Eger: Hosszúhajú veszedelem-bemutató  (60 perc)

A 2022/2023-as dupla évfordulós színházi évadban ismét különleges táncszínházi produkcióval készül a GG TÁNC EGER a 2012 óta minden évad szeptember utolsó hetében megrendezésre kerülő Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválra. 

Topolánszky Tamás társulatvezető a színház névadója születésének 160., halálának 100. évfordulójára élvonalbeli, prominens magyar koreográfusokat kért fel, hogy készítsenek önálló táncetüdöket Gárdonyi: Hosszúhajú veszedelem című novellafűzérének egy-egy gyöngyszeméből. 

12 megrögzött agglegény felfedi a nagy titkot: miért nem nősültek meg!

A magányos urak meséi várakozásunk ellenére a halálig őrzött első szerelem emlékét idézik fel: élettörténeteikben a szerelmeseknek rajtuk kívül álló okok miatt kellett elszakadniuk egymástól… 

Ez az érzelmi tartalom indította el a koreográfusok teremtő fantáziáját. Az egymáshoz társított tánckompozíciókból az évtizedeken át elfojtva parázsló fájdalom remegése, a be nem teljesedett szerelem örök szépsége sugárzik.

Táncolják a GG Tánc Eger táncművészei 

Koreográfusok:

Kulcsár Noémi Harangozó-díjas

Feledi János Harangozó-díjas

Grecsó Zoltán 

Halász Gábor

Topolánszky Tamás Harangozó-díjas, érdemes művész

Zene: Halász Gábor

Jelmez/látvány: Bati Nikolett

Támogatók: EMJV, Gárdonyi Géza Színház, Nemzeti Táncszínház, NKA, EMMI

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

zenés party két részben

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!