Jegyvásárlás

Program


IDMC - Nemzetközi Táncworkshop - napijegy / kortárs tánc, horton technika

IDMC - Nemzetközi Táncworkshop - napijegy / kortárs tánc, horton technika

1985-től húsz éven keresztül Regős Pál pantomimművész, koreográfus és munkatársai minden évben megrendezték a Szkéné Színház termeiben az azóta már legendává vált IDMC Nemzetközi Tánc és Mozgásműhelyt. A kéthetes kurzuson reggeltől estig zajlottak a legkülönfélébb táncstílusokban órák külföldről jött tanárok vezetésével.

Aktuális előadások



1985-től húsz éven keresztül Regős Pál pantomimművész, koreográfus és munkatársai minden évben megrendezték a Szkéné Színház termeiben az azóta már legendává vált IDMC Nemzetközi Tánc és Mozgásműhelyt. A kéthetes kurzuson reggeltől estig zajlottak a legkülönfélébb táncstílusokban órák külföldről jött tanárok vezetésével. Itt tökéletesen megfértek egymás mellett a professzionális táncosok és az amatőr tánc iránt rajongók, hogy aztán záróakkordként mindenki részvételével kerüljön bemutatásra a Műszaki Egyetem nagy aulájában a kurzuszáró gála. A húsz év alatt a résztvevők megismerkedhettek közel 30 féle táncstílussal a modern tánctól a a jazz, az ír sztepp, a szamba lépésein át a tahiti táncig vagy az argentin tangóig. Közel 6000 résztvevője volt a tanfolyamoknak, melyeken 21 ország, 4 földrész, 90 tanára tanított.

A Kristály Színtér csapata 2025-ben, az IDMC születésének 40. évfordulóján arra vállalkozik, hogy a hagyományt újraélesztve ismét megvalósítsa a legendás rendezvényt, új stílusok, és ma is aktív tanárok bevonásával a világ minden tájáról. A jövő évi esemény megalapozása idén nyáron kezdődik, az IDMC Nemzetközi Táncworkshop „Warm-up” elnevezésű négy napos programunkkal, mely ízelítőt ad a táncolni vágyóknak abból, amire a 2025-ös workshopon számíthatnak. Az ez évi eseményre napijegyeket (3500 Ft) és 4 napos bérletet (9000 Ft) kínálunk. A kurzusok egy ebédszünettel minden nap délelőtt 9-12 óra között és 14-17 óra között zajlanak majd. A tematikus napok végén az oktató művészek táncelőadásai zárják majd a programot.

2024-es programunk augusztus 5-8 között:

1. nap (augusztus 5.) NYITÓNAP (ingyenes belépés)

Megnyitó ünnepség – beszélgetés a 20 évig tartó eseménysorozat szereplőivel, és filmvetítés a ’80-as évek legendás IDMC rendezvényeiről

2. nap (augusztus 6.) KORTÁRS TÁNC / HORTON TECHNIKA

oktató: Edilson Roque táncművész

A Rio de Janeiróban született Edilson Roque a világ minden táján képezte magát: a „Nos da Dança” művészeti központban Rio de Janeiróban, Brazíliában, Alvin Ailey-nél New Yorkban (USA), a Huband Street Dance Company-nál Chicagóban (USA), a Toronto Dance Theatre-ben (Kanada), a Sydney Dance Schoolban és a Melbourne Arts Centre-ben (Ausztrália). 2020 óta Edilson Roque a párizsi Marais tánciskolában Horton-technika tanára, ahol a táncosokat készít fel a színpadra. Edilson módszere egyszerre szigorú és nagyvonalú, mind a tanításában, mind az alkotásaiban. Olyan koreográfiai javaslatokkal ad önbizalmat a táncosoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy mindenki (legyen tanuló vagy hivatásos táncos) szabadon és  használható tudást kapjon.

3. nap (augusztus 7.) FLAMENCO

oktató: Tatiana Gomez flamenco táncos

„Sokkal több mint tánc, inkább életművészet”- vallja az andalúz származású művész a flamencoról, melyet egészen fiatalon, Granadában kezdett tanulni. Miután 1992-ben diplomát szerzett a madridi tánckonzervatóriumban, számos mesterkurzuson vett részt a flamenco világának legnagyobb művészeinek vezetésével. 2010 óta él Franciaországban, ahol két évig a Tours-i Opera koreográfusa volt, manapság pedig Blois-ban, Orleans-ban és Vendôme-ban oktat flamencót, és táncosként maga is színpadra lép.

4. nap (augusztus 8.) TÁNC IMPROVIZÁCIÓ

oktató: Grecsó Zoltán táncművész, tánctanár, a Willany Leó Társulat alapító koreográfusa

Grecsó Zoltán 7 évesen kezdett el táncolni. Művészeti gimnáziumba járt, majd a linzi Anton Bruckner Universität-en  kapott diplomát. 2007 júniusától két évig a Frenák Pál Társulat táncosa volt, majd 2008 júliusában létrehozta  saját, a mai napig heti rendszerességgel jelentkező improvizációs stúdióját, amely Willany Leó Improvizációs Táncszínház néven vált ismertté. Ezzel párhuzamossan 2009 óta a Duda Éva Társulattal dolgozik táncművészként. 2011 óta tanít is, pedagógusi pályafutását a Színház és Filmművészeti Egyetem tánctanáraként kezdte, ma már a Magyar Táncművészeti Főiskolán is oktat kortárs táncot.

Ajánló


Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Cilike a hiszékeny egérke kalandjait tekinthetik meg bábelőadás formájában kicsik és nagyok a kertmozi színpadán a Tekergő Bábszínház tolmácsolásában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!