Jegyvásárlás

Program


Igor és Ivan Buharov: Örök szándékmező hangolás Helyszín:Vasas Székház, Magdolna u 5-7.

Igor és Ivan Buharov: Örök szándékmező hangolás Helyszín:Vasas Székház, Magdolna u 5-7.

A rendhagyó előadás a graz-i premier után először, a tranzit.hu és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös szervezésében lesz újra látható. A tranzit.hu „Rendszerváltások” című sorozatának évzáró programjaként, a művészek növényszövetségeseikkel ezúttal az 1928-ban épült Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházának dísztermét alakítják a várva várt forradalom helyszínévé.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 16. hétfő, 19:00

A Buharov testvérek, Igor és Ivan Buharov, a magyar független film fontos alakjai, akik az elmúlt húsz évben tucatnyi jellegzetes, minimál költségvetésű, de annál hatásosabb filmet készítettek. Az alkotópáros nemzetközi szinten is jelentős sikereket ér el: így például 2018-ban egy nagyszabású új munkával szerepeltek Ausztria egyik legjelentősebb kortárs művészeti fesztiválján, a graz-i Steirischer Herbst (Stájer Ősz) programjában, melyet a tranzit.hu és a Trafó közös szervezésében 2019. december 16-án (hétfőn), a Magdolna utcai Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházában láthat majd a hazai közönség.

A művészek Grazban „Örök szándékmező hangolás” címmel egy helyszínspecifikus, multimediális performansz-installációt hoztak létre, amellyel az Osztrák Kommunista Párt székházát az eljövendő forradalom laboratóriumává változtatták, egy misztikus-tudományos szentéllyé, amely politikai és spirituális alternatívákat egyaránt kínált. Azok számára, akik a Buharov testvérek legutóbbi „Az itt élő lelkek nagy része” (2016) című filmjét figyelmesen nézték, már kiderülhetett, hogy az állatok forradalma kudarcba fulladt, ezért az újabb forradalmi kísérlethez – a szélesebb társadalmi összefogás és a fajok közötti kommunikáció jegyében – ezúttal a növényeket hívták segítségül.

Az alkotópáros nem véletlenül választotta a növényeket a készülő forradalom szövetségeseiként, hiszen ők rendelkeznek a világon a legkiterjedtebb és összefüggőbb információs hálózattal, alternatív kommunikációs csatornákat kínálva egy olyan történelmi pillanatban, amikor az adatbiztonság összeomlani látszik és mi, emberek, fokozottan digitális megfigyelés és kontroll tárgyaivá válunk. A bioenergetika, az elektromagnetika, valamint a para-tudományok legújabb felfedezéseiből merítve, a Buharovok mindent bevetnek, hogy sikerre vigyék a várva várt forradalmat, a közép-amerikai kultúrákban a jövőmondáshoz használt obszidián tükröktől és az ezoterikus Teszla-korongtól a tudat tágítására és módosítására alkalmas mester- és gyógynövényekig. Természetesen emberi közreműködőkben sem lehet hiány: a szürreális audiovizuális és performatív utazást, valamint a forradalmi átalakulást a független művészeti és zenei élet olyan meghatározó szereplői garantálják, mint Hajdu Szabolcs filmrendező, Török-Illyés Orsolya, Réti Iringó és Fátyol Hermina színésznők, Paizs Miklós, Horváth László, Vereb Szabolcs, és Kovács Gergely zenészek, valamint Monhor Viktória, Szolnoki József és Vándor Csaba képzőművészek.

Ezzel a fajokon és műfajokon átívelő együttműködéssel a Buharov fivérek egy sajátos, mágikus paralleluniverzum felfedezésére invitálják a közönséget: „Az örök szándékmező hangolás nyomvonalán mindenkit a tiszta elhatározás felindítására buzdítunk: hallgassatok a szív intuíciójára, dolgozzatok ki a növényi bioinformáción keresztül alternatív kommunikációs csatornákat, és így legyőzzük a szabadság előtt álló végső akadályt, akár a jó vélemény anarchista páholy segítségével is.”

Ajánlatunk


zenés party két részben

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

Ajánló


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!