Jegyvásárlás

Program


Így szerettek ők – Babits Mihály / felolvasószínház Nyáry Krisztián könyve nyomán

Így szerettek ők – Babits Mihály / felolvasószínház Nyáry Krisztián könyve nyomán

NYÁRY KRISZTIÁN KÖNYVEI ALAPJÁN:
Így szerettek ők – Babits Mihály
felolvasószínház Nyáry Krisztián kötete nyomán
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 15. kedd, 19:30


Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal. A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A sorozat ötletgazdája Réczei Tamás rendező, aki a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készítette el az egyes előadások szövegkönyvét.

„2017 nyarán megemlítettem a Kultúrbrigád általam régóta ismert tagjainak, hogy a szegedi REÖK Palotában elkészítettem egy sorozatot, Nyáry Krisztián: Így szerettek ők című kötete alapján. Szegedi bölcsészhallgatók segítségével nézhettem bele az eredeti dokumentumok sokaságába, és alakítottam ki a felolvasóestek szövegkönyvét.
Szerettem volna, ha esetleg a 2018/19-es évadban az Átrium is műsorára tűzi. A színház vezetése azonban azt mondta: »Ez nekünk most kell!« – és elindult a tavalyi évadban az Így szerettek ők Átrium-változata. Az első előadásra három héttel előre elkeltek a jegyek. Kiváló kollégáink elevenítették meg a sorozat szereplőinek alakjait: Fehér Balázs Benő, Gyabronka József, Hajduk Károly, Horváth Julianna, Herczeg Adrienn, Kerekes Viktória, Koltai Róbert, Kovács Máté, Kőszegi Ákos, Kurta Niké, Lovas Rozi, Märcz Fruzsina, Nyáry Krisztián, Palugyai Sári, Scherer Péter, Sütő András, Szatory Dávid, Szilágyi Csenge, Takács Katalin, Trokán Nóra, Varga Fekete Kinga. Májusban aztán a sikerre tekintettel négy író, költő szerelmi bonyodalmait ismételte meg a színház. Felbátorodtunk! – valljuk meg.
Következzen ebben az évadban a folytatás! Így szerettek ők 2.: Molnár Ferenc, Babits Mihály, Krúdy Gyula, Márai Sándor, József Attila, Ady Endre, Csáth Géza.
Várjuk Önöket szeretettel!
Réczei Tamás és a közreműködők”

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!