Jegyvásárlás

Program


III. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál - Délutáni koncert 2.
2

III. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál - Délutáni koncert 2.

Liszt Ferenc születésének 210. évfordulója az egész klasszikus zenei világ számára fontos dátum, mi magyarok, pedig valódi ünneppé tesszük jeles zeneszerzőnk emlékét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 27. péntek, 17:00

III. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzusok
Délutáni koncert 2.
Emlékkoncert Liszt születésének 210. évfordulójára

Szymanowski: Mythes, op. 30. I. tétel
Liszt: A Villa d 'Este szökőkútjai
Liszt: 2. elégia hegedűre és zongorára, S. 197
Chopin: 1. g-moll ballada, op. 23
Chopin: 2. fisz-moll impromptu, op. 36
Liszt: A három cigány, S. 383
Lutoslawski: Subito (1992)
Hubay: 6 darab, Preghiera, op. 121/1

Miranda Liu (hegedű), Szalai Éva (zongora)

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított, idén harmadik alkalommal megrendezett New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál.

Liszt Ferenc születésének 210. évfordulója az egész klasszikus zenei világ számára fontos dátum, mi magyarok, pedig valódi ünneppé tesszük jeles zeneszerzőnk emlékét. Bár Liszt szólózongorára írt műveit az egész világon repertoárra tűzik, hegedűre és zongorára írt darabjait még itthon is igen ritkán hallani, kiválóságuk ellenére. Így került ezúttal előtérbe a 2. elégia hegedűre és zongorára, többek között A Villa d 'Este szökőkútjai mellett. Lengyelország egyik legnevesebb fesztiválján Miranda Liu és Szalai Éva művésznők egyedüli magyar produkcióként meghívást kaptak országunk képviseletére 2018-ban, hogy közelebb vigyék a magyar kultúrát a lengyel közönséghez. Ennek, valamint a lengyel-magyar barátság tiszteletére hangzanak el Liszt mellett Közép-Európa korszakalkotó lengyel szerzőinek művei.

Támogatók:
Cadenza Artist Management
Support Excellence
NKA
MMA
Suha Péter Photography

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.
A résztvevők száma korlátozott.
A koncertek az aktuális járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogathatók.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!