Jegyvásárlás

Program


"Ímé, szép vagy"

"Ímé, szép vagy"

„Ímé szép vagy“

Az Énekek Éneke zenében és irodalomban, Palestrinától napjainkig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 19:30

Közreműködik:

Ludmány Dénes – brácsa

Szabó Sipos Barnabás – narrátor

A Kodály Kórus Debrecen és a Kodály Filharmonikusok Debrecen művészei

Vezényel: Szabó Sipos Máté

Shir ha-Shirim, azaz a legszebb éneknek nevezik héberül a Bibliának ezt a különleges dalgyűjteményét, mely számtalan értelmezése mellett korának egyik legköltőibb szerelmi lírája. Salamon király énekei megihlették a művészet valamennyi ágát. A Kodály Kórus Debrecen a vokális zene nyelvén keresztül mutatja be a költeményt, középpontba állítva a reneszánsz nagymester, Palestrina motettáit, amelyekben misztikus áhítat és világiasan eleven dallamosság olvad egységbe. Emellett megszólalnak F. Guerrero, L. Donati, D. Lesur, Csemiczky Miklós és Gyöngyösi Levente művei is, majd az estet Vaughan Williams: Flos Campi című alkotása zárja, melyet kórusra, kiszenekarra és brácsaszólóra írt. A mű ihlettett atmoszférájával, különleges ritkaságnak számít.

A zeneművek között az Énekek Éneke különböző fordításából és a téma ihlette irodalmi alkotásokból – többek közt Solem Aléchem és Kosztolányi Dezső műveiből – hallhatunk részleteket.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

zenés játék két részben

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!