Jegyvásárlás

Program


INTIMATE CLOUDS
11

INTIMATE CLOUDS

Táncszínházi est két felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 4. kedd, 19:00

BLACK CLOUDS DON’T CRY
(22 perc)

Koreográfus:Jiří Pokorný
Zene: Yukari Sawaki
Színpadterv és jelmezterv: Jan Nečas
Fényterv: Loes Schakenbos

Táncolják:
Prágai Kamaraballett 8 táncosa

A „Fekete Felhők Nem Sírnak” című produkciót a tudatosan vagy tudattalanul lelkünkben elnyomott, rejtett érzelmek és gondolatok ihlették. Testünk kemény, kagylószerű héjjá alakul át, mely áthatolhatatlan, tökéletesen elrejtve a felszín alatt eredeti arcunkat különböző álarcok mögé melyeket a külvilágnak mutatunk.
Mikor leszakítunk egy almát a fáról és befestjük, a felülete és képzeletbeli szerkezete élénken megmarad szemünkben, míg belső tartalmai már élettelenek. Ezt mutatja az is, hogy a spanyol nyelvben a ’csendélet’ ’naturaleza muerta’ azaz ’halott természet’.

INTIMATE LETTERS
(25 perc)

Koreográfus:Petr Zuska
Zene:Leoš Janáček
Színpad terv és fényterv:Petr Zuska
Jelmezterv:Pavel Knolle
Zenei rendező:Zemlinsky Quartet

Táncolják:
Prágai Kamaraballett 8 táncosa és a Zemlinsky Quartet

Az ’Intimate Letters’ című vonósnégyest Leoš Janáček komponálta nemsokkal halála előtt 1928-ban. Az ihletet a műhöz a nála negyven évvel fiatalabb házas asszonyhoz fűződő szerelmi kapcsolata adta. Úgy tekinthetünk a műre, mint a kettejük közt folyt levelezésre a zene nyelvén elmesélve. Mindazonáltal, az alkotás során teljes mértékben figyelmen kívül hagytam a zenei mű háttértörténetét és elhatároztam, hogy a független és szabad utat választom, ahol csak egy dolog számít: maga a zene.
Ez az élő, lüktető és folyton változó organizmus önmagában egy kerek téma, egy történet.
Kapcsolatok megfoghatatlan hálózata, sorsok és szálak közöttünk melyek összefűznek minket, lelkünk komplikált útvesztője, mely megnevezhetetlen. Minden folyamatos mozgásban van, semmi sem tart örökké és semmi nem ismétlődik.

Dr Ivan Dunovský emlékének ajánlva

Ajánlatunk


zenés party két részben

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!