Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások



Az IQ születésünktől adott, az EQ, az érzelmi intelligencia „szerzett”, és itt van már az AI, ami szintén megkerülhetetlen, ha a siker titkát fürkésszük. Régebben azt hitték, hogy a magas IQ, ha valaki “nagyon okos”, az mindent visz, ma viszont a szakemberek úgy tartják, hogy aki érzelmileg intelligensebb, érettebb személyiség, az sokkal előrébb juthat az élet összes területén. Az előbbi kettő tehát adott, az EQ is csak kis mértékben fejleszthető. Mit hoz hozzájuk képest az AI az életünkbe? Az ismerete, profi alkalmazása akár versenyelőnyt is jelenthet azok számára, akik a másik két intelligencia területen kevésbé jeleskednek?  Egyelőre azt érezzük, urai vagyunk a helyzetnek, a humán elme “szüli”, alkotja a modern technológiát, de vajon mikor fog fordulni a kocka? A gépek uralmát vizionálni túlzott félelemkeltés, vagy már ki is engedtük a szellemet a palackból? A jövőnk tervezhető, vagy jórészt kiszámíthatatlan?
Klímaszorongás, gyermekszám csökkenés a “fejlett” országokban, túlnépesedés a világ szegényebb régióiban, élelmiszer- és ivóvízhiány, kiégés, elmagányosodás - ki vagy mi mentheti meg az emberiséget? Sürgető, mindannyiunkat érintő problémák, kérdések, beszélgessünk, gondolkodjunk együtt róluk!
 
Vendégek:

Dr.Kádár Annamária pszichológus, egyetemi oktató, jelenleg a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségén tanít. Egyik fő kutatási területe a játék szerepe a gyerekek személyiségfejlődésében. Érzelmi intelligencia fejlesztésével is foglalkozó tréner.
Több nagysikerű önismereti, pszichológiai témájú mű szerzője ill. társszerzője, köztük a gyermeknevelésben alapműnek számító Mesepszichológia c.könyvvé.
Az “…és boldogan éltek” c. podcast szerkesztő-műsorvezetője.

Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója,  a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem(MOME) alapítványi elnöke.
Egyetemi tanulmányait a Corvinuson, a CEU és a Stanford üzleti karán, majd a London School of Economics-on végezte.
Magyarország innovációs ökoszisztémájának fejlesztéséért 2020-ban Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki.
A Mandiner c. hetilapban saját rovata van, jövőbe mutató könyveket ajánl. Ezekből inspirálódva született meg a „Nonkonform – A jövő olvasókönyve c. műve.

Várunk mindenkit szeretettel erre az igencsak izgalmasnak ígérkező estére!

Ajánló


Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!