Jegyvásárlás

Program


Isten a szívben - Mit üzen a varázslatos Indonézia szellemisége a mai kor embere számára?

Isten a szívben - Mit üzen a varázslatos Indonézia szellemisége a mai kor embere számára?

Nem hétköznapi kulturális barangolás vetítéssel és táncbemutatóval egybekötve, az indonéz árnyszínház, a táncok, viseletek és szokások világában, Dus Polett színháztörténész és B. Horváth Brigitta művész-pedagógus vezetésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 2. csütörtök, 18:30

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretne betekintést nyerni Indonézia varázslatos világába, és szeretné megérteni az indonéz szellemiség titkait. Megismerhetjük az évezredes múltra visszatekintő, máig élő árnyszínház, a wayang üzeneteit a nyugati ember számára; ízelítőt kaphatunk a batikfestés és az indonéz viselet hagyományából; élőben megcsodálhatunk különböző jávai és balinéz táncokat, és hallhatunk azok mitológiai gyökereiről, illetve a vallási élet sokszínűségéről is.

A wayangról: Hogyan maradhatott fenn napjainkig, a dübörgő technika és modernizáció korában is egy több száz éve ragyogó, szépséggel teli művészeti forma: a jávai árnyjáték, a wayang kulit?
Mi a szerepe a nevelésben, életvezetésben?
Egyszerű színház, vagy annál több? Mi a szerepe a közösségformálásban? Hogyan mutat utat a jó és rossz világában a jó felé?
Mi minden rejtőzik Indonézia lakóinak szívében és mi rejtőzik a mi szívünkben?

Dus Polett színháztörténészként a wayang kulit kutatója, a Surakartai Művészeti Akadémia egykori hallgatója, B. Horváth Brigitta pedig szintén Surakartában tanult táncot és a batikolás művészetét.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének növendékei-hallgatói.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!