Jegyvásárlás

Program


István, a király - Keresztmetszet a rockoperából

István, a király - Keresztmetszet a rockoperából

Idén 40 éves jubileumát ünneplő
István, a király
rockopera
KERESZTMETSZET



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 22. kedd, 20:00

NAGY SZILÁRD és a VÁRUDVARI NYÁRI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KOPRODUKCIÓJA
Egy élő legenda és kiváló énekesek előadásában,
az IGRICE NÉPTÁNCEGYÜTTES kíséretében

Az István, a király az egyik legnépszerűbb magyar rockopera, melynek zenéjét Szörényi Levente szerezte, szövegét Bródy János írta Boldizsár Miklós: Ezredforduló című drámája alapján.

Géza fejedelem halála után fia, István örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot, hogy átvegye Géza örökét. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, de Koppány is tömegeket gyűjt maga köré, Laborc és Torda táltos mellette sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. A véres összecsapás elkerülhetetlen...

A keresztmetszet előadáson a rocklegenda, Varga Miklós alakítja István szerepét 40 évvel az ősbemutató után, Koppány szerepében Nagy Szilárdot láthatjuk. További szenzáció, hogy a város ikonikus színésze, Puskás Tivadar visszatér a Rózsakert Szabadtéri Színpadra, nem csak, mint rendező, hanem Asztrik szerepében is! A produkcióban fellép az Igrice Néptáncegyüttes, Torda szerepében egy igazi rocksztár, Koroknai Árpád, a P.Box és az Omen korábbi énekese, valamint az idén Petőfit és Jézust is alakító Ragány Misa pedig a lázító Laborcként tűnik fel.

Szereplők:

István, a király: Varga Miklós
Koppány vezér: Nagy Szilárd
Torda, a táltos: Koroknai Árpád
Laborc, a lázító: Ragány Misa
Sarolt, István anyja: Kmecz Anna
Gizella, István felesége: Hekman Erzsébet
Réka, Koppány lánya: Vajdáné Plósz Jolán
Asztrik, esztergomi érsek: Puskás Tivadar

Alkotók, közreműködők:

Rendező: Puskás Tivadar
Producer, színpadra alkalmazta: Nagy Szilárd
Díszlettervező: Tihanyi Ildikó
Koreográfus: Gönczné Gyarmati Krisztina
A koreográfiákat betanította: Fabu Bettina, Balogh Tamás, Tóth Bence
Világosítás, fénytechnika: Nánási Barnabás
Hangkeverés: Babják János
Hangtechnika, díszletépítés, főmunkatárs: Szaniszló Csaba

Ajánlatunk


A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!