Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások




Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése
Bemutató: 2023. december 01.
Fordította: Timkovics Dorottya

Pommerat darabjában nincs szó politikáról vagy országhatárokról. Emberekről beszél. Rólad, rólam és arról, hogy két ember mennyire másképp éli meg ugyanazt a helyzetet. Sőt, minél szorosabb a kapocs kettejük között, a távolság mintha annál nagyobbnak tűnne. Férfiakat és nőket látunk, és azt a rettenetes vágyat, hogy leküzdjék ezt a távolságot. Ez a törekvés csodálatosan abszurd, nevetséges, magával ragadó helyzetekhez vezet, hiszen a két ember közötti határ gyakran merevebb, mint az országhatárok, pedig azokat is csak mi, emberek találtuk ki. Minden a képzeletünkön múlik.

A Két Korea újraegyesítése egymástól független pillanatfelvételek sorozata. Ezek az ironikus-humoros történet-töredékek mind abból a döbbenetből születtek, hogy lehetetlennek tartjuk, hogy ugyanazt ennyire különbözően lássuk.

Joël Pommerat a francia színházi élet kiemelkedő alakja. A saját darabjait állítja színpadra, melyeket a társulatával közösen, improvizációk alapján hoz létre. Ennek a kísérletező módszernek az egyik sikerdarabja A két Korea újraegyesítése, amelyet a párizsi Odéonban mutattak be először.

AZ ELŐADÁST 14 ÉVEN FELÜLIEKNEK AJÁNLJUK!

Szereplők
Ács Petra - Borsos Beáta - Kárász Zénó - Poroszlay Kristóf - Rédei Roland - Sziládi Hajna - Tánczos Adrienn - Vicei Zsolt

Alkotók:
Díszlet- és jelmeztervező: Horváth Jenny
Dramaturg: Kukk Zsófia
Zeneszerző: Lelkes Botond
Súgó: Almási Gyöngyi
Ügyelő: Nagy-Hajdu Szilvia
Rendezőasszisztens: Varga Mónika
Rendező: Tárnoki Márk

Az előadás Joël Pommerat engedélyével jött létre. Magyarországi jogok: Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!