Jegyvásárlás

Program


Joao Pedro Brandao: Trama No Navio (PT)

Joao Pedro Brandao: Trama No Navio (PT)

A portugál jazzszcéna négy rendkívül egyedi és izgalmas zenészének projektje, a Trama No Navio egy különleges kihívásból nőtt ki.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 5. péntek, 20:00

2019 szeptemberében a Matosinhos jazz-zenekar felkért több zeneszerzőt, hogy írjanak soundtrackszerű kompozíciókat Szergej Eisenstein híres filmjéhez, a Patyomkin páncéloshoz. João Pedro Brandão a második részt (Dráma a fedélzeten) kapta meg, amelyen kifejezetten nehéz volt fogást találni, főként a sűrű és intenzív cselekmény, illetve az egyszerre tragikus és költői befejezés miatt. Brandão úgy érezte, a folyamat lezárultával sem hagyhatja abba a munkát, így a zenét adaptálta egy kisebb, gondosan összeválogatott zenészgárda számára, akikkel csontvázára redukálta az anyagot. A zenészek interakciójából és improvizációiból új darab született, amely elragadtatott dicséretre késztette a kritikusokat: van, aki szerint a Trama No Navio érzelmek forgószele, szabad, drámai és izgalmas (JL), mások úgy találták, ez a hatalmas szvit valódi óda a művészethez, a technika, a kreativitás, az eredetiség, a vízió és a tehetség figyelemreméltó demonstrációja (João Morado, beatsforpeeps.com), illetve olyan zene, amely bár filmhez készült, képes volt önálló életre kelni (Rui Eduardo Paes, jazz.pt).

João Pedro Brandão az írott zene és a szabad improvizáció területén egyaránt otthonosan mozog. Szaxofonon és fuvolán játszik, komponál, és 2010 óta vezeti az oportói székhelyű Porta-Jazz együttest. Alapítója és vezetője a Coreto zenekarnak, amelyben az oportói jazzszcéna tizenkét kiemelkedő alakja (többek között Susana Santos Silva, Hugo Raro és José Pedro Coelho) egyesíti erőit. Brandão emellett több másik együttesben is közreműködik (Bode Wilson, Impermanence, Otro Cielo, Lucia Martinez Cuarteto, Orquestra Jazz de Matosinhos). A Trama no Navio (2020, Porta-Jazz) megvalósításához Brandão példátlanul erős egyéniségeket gyűjtött maga köré: Ricardo Moreira zongorán és Hammond-orgonán, Hugo Carvalhais nagybőgőn, Marco Cavaleiro dobon játszik. Az együttes által létrehozott személyes zenei univerzum valósággal magába szippantja a hallgatót. A felvételt a 2020-as év legjobb portugál jazzalbumai között tartják számon; a zenekar már számos fesztiválon is bemutatkozott, a projektre pedig a portugál kormány is felfigyelt.

Támogatók: República Portuguesa – Cultura / Direção-Geral das Artes

Fotó: Alexandra Almeida

Közreműködik:

João Pedro Brandão - szaxofon
Ricardo Moreira - zongora
Hugo Carvalhais - nagybőgő
Marcos Cavaleiro - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Ősbemutató: új dalok, versek, különleges zenei hangzás és látványvilág, autentikus táncok, főszerepben Szarka Tamás és zenekara, valamint a Parno Graszt és Tóth Gabi! Vendég: Reviczky Gábor

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!