Jegyvásárlás

Program


Joshua Bell, Dejan Lazić...
3

Joshua Bell, Dejan Lazić...

A kamarazene-irodalom finoman csiszolt ékkövei világsztárok előadásában – a Fesztivál Akadémia negyedik estje a legmagasabb művészi szférákba viszi hallgatóit.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 23. kedd, 19:30


Beethoven: F-dúr hegedű-zongora szonáta, op. 24 (“Tavaszi”)
Joshua Bell (hegedű), Dejan Lazic (zongora)   

Bartók: 5. vonósnégyes (BB 110)
Kelemen Barnabás, Dmitry Smirnov (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Kokas Dóra (cselló)  
 
Bartók: Magyar népdalok
Horti Lilla (szoprán), Balog József (zongora)

Dvořák: A-dúr vonóshatos, op. 48
Joshua Bell, Kelemen Barnabás (hegedű), Lars Anders Tomter, Maxim Rysanov (brácsa), Maximilian Hornung, Enrico Bronzi (cselló)   

A kamarazene-irodalom finoman csiszolt ékkövei világsztárok előadásában – a Fesztivál Akadémia negyedik estje a legmagasabb művészi szférákba viszi hallgatóit. A Grammy-díjas Joshua Bell, aki 1985-ben tizenhét évesen debütált a Carnegie Hallban, Beethoven derűs és sziporkázó „Tavaszi” szonátáját tolmácsolja Dejan Lazic partnereként. Bartók talán legmerészebb, aprólékos gonddal szerkesztett vonósnégyesét a fesztivál házigazdáinak jól összekovácsolódott kvartettje szólaltatja meg, a paraszti ízt hűen visszaadó népdalfeldolgozásai pedig két kiváló magyar művész előadásában hangzanak el. Dvořák vonósszextettje az első olyan műve volt, amivel nemcsak saját hazáját, hanem egész Európát meghódította – 1879-ben Berlinben, Joachim József vezetésével. A magyar művész szerepét ezúttal Joshua Bell tölti be a szintén nemzetközi művészgárda élén.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!