Jegyvásárlás

Program


Kállai vonósnégyes - Bartók, Beethoven, Brahms

Kállai vonósnégyes - Bartók, Beethoven, Brahms

Semmi sem vész el, csak átalakul – tartja a mondás. Ez történt az idén negyedik születésnapját ünneplő Kállai Vonósnégyessel, amely 2015-ben debütált a Zeneakadémia Solti Termében ezzel a névvel, valójában azonban 2009-ben alakult meg Nyári Kvartettként – újjákeresztelésének oka a primáriusváltás volt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 18. péntek, 19:00

A Kállai Kvartett fiatal kora ellenére már több kamarazenei versenydíjat és fellépést is magáénak tudhat, repertoárja pedig Haydntól, a vonósnégyes atyjától egészen a 20. századig ível. A mostani műsor is tükrözi a különböző korszakok iránti nyitottságukat, hiszen az elsőként felcsendülő Bartók-, majd az azt követő Beethoven-vonósnégyes megírása között száz év telt el. Áthidalja mindezt az időben a két mű között keletkezett Brahms-zongoraötös. Ez utóbbi előadásához a Liszt-díjas Balog József zongoraművész társul a kvartetthez.

Bartók: 2. vonósnégyes, BB 75
Beethoven: 11. (f-moll) vonósnégyes, op. 95 („Serioso”)
Brahms: f-moll zongoraötös, op. 34

Kállai vonósnégyes: Kállai Ernő, Szajkó Géza (hegedű), Dráfi Kálmán (brácsa), Balázs István (cselló)
Balog József (zongora)

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!