Jegyvásárlás

Program


kamara.hu/1 - A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja. kamara.hu - A kis herceg

kamara.hu/1 - A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja. kamara.hu - A kis herceg

Számos Kis herceg-utalással és egy nem mindennapi ősbemutatóval rajtol el 2020-ban a kamara.hu. A Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetésével megvalósuló fesztivál első koncertje a gyermeklélek schumanni ábrázolásával indul – szerényen, egyetlen zongorán.

kamara.hu – A kis herceg
kamara.hu/1 - A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja

Műsor:

Schumann: Gyermekjelenetek, op. 15
Várjon Dénes (zongora)

Perényi Miklós: Zongoraötös kürtre, hegedűre, brácsára, csellóra és zongorára
Tóth Bálint (kürt), Környei Zsófia (hegedű), Bársony Péter (brácsa), Karasszon Eszter (cselló), Palojtay János (zongora)

Debussy: d-moll cselló-zongora szonáta
Karasszon Eszter (cselló), Simon Izabella (zongora)

SZÜNET

Schubert: 2. (a-moll) hegedű-zongora szonáta, D. 385
Környei Zsófia (hegedű), Palojtay János (zongora)

Debussy: g-moll vonósnégyes, op. 10
Keller Vonósnégyes


Számos Kis herceg-utalással és egy nem mindennapi ősbemutatóval rajtol el 2020-ban a kamara.hu. A Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetésével megvalósuló fesztivál első koncertje a gyermeklélek schumanni ábrázolásával indul – szerényen, egyetlen zongorán. Majd egy olyan kisbolygóra utazunk, amelyről nem sokan hallottak, ám végtelenül izgalmas: Perényi Miklóst a világ elsősorban csellóművészként ismeri, most mégis zeneszerzőként mutatkozik be a közönségnek. A félidőt és a koncertet is záró Debussy-darabok Saint-Exupéry hazáját, Franciaországot és a francia zene érzékenységét idézik meg, Schubert kései szonátája, a szerző egyik legsebezhetőbb, legérzékenyebb vallomása pedig áttetsző hangzásával ugyancsak Schubert kései szonátája, a szerző egyik legsebezhetőbb, legérzékenyebb vallomása pedig áttetsző hangzásával párhuzamba állítható a kis herceg hajszálvékony, törékeny alakjával. Mindez – a kialakult helyzetre való tekintettel – rendhagyó módon külföldi vendégművészek nélkül, magyar „fordításban”, a hazai zenei élet kiválóságaival.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánló


C'EST LA MAGIE, a világ legjobb illuzionistái ismét Budapesten. 2021. november 24-28. között…

Aki hallott már improvizációs koncertet, az tudja, milyen sajátos varázsa van egy ilyen…