Jegyvásárlás

Program


kamara.hu/1 - Üveggyöngyjáték

kamara.hu/1 - Üveggyöngyjáték

Kamara.hu - A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja
A fesztivál művészeti vezetői: Simon Izabella és Várjon Dénes

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 15. csütörtök, 19:00

Beethoven: B-dúr klarinéttrió, op. 11
Ligeti: Hat bagatell
Beethoven: Huszonöt skót dal, op. 108 (részletek)
SZÜNET
Haydn: 25. (G-dúr) zongoratrió, Hob. XV25
Heinz Holliger: Rechant
Bartók: Divertimento, BB 118
Megyesi Zoltán (tenor), Viviane Hagner, Alexander Janiczek (hegedű), Rafael Rosenfeld, Thomas Demenga (cselló), Pivon Gabriella (fuvola), Heinz Holliger (oboa), Reto Bieri, Klenyán Csaba (klarinét), Lakatos György (fagott), Szőke Zoltán (kürt), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora)A Zeneakadémia vonószenekara (vezényel Heinz Holliger)

A kamara.hu egyik legfőbb „szabálya”, hogy olyan, az előadót és a hallgatót egyaránt megmozgató zeneművek szerepelnek programjain, melyek a kiváló művészeknek köszönhetően egyszerre nyújtanak élvezetet és gondolkodnivalót laikusoknak és szakértőknek. Idén Hermann Hesse Az üveggyöngyjáték című regénye köré szerveződik a négynapos fesztivál, melyhez a nyitókoncert több szálon kapcsolódik. Ahogy Az üveggyöngyjátékban, úgy a hangverseny programjában is központi szerepet kap a mester-tanítvány viszony: a fesztivál első koncertjén Beethoven és tanára, Haydn művei szólalnak meg, valamint Bartók Béla és a Bartók-tanítvány Veress Sándor növendékei, Ligeti és Heinz Holliger egy-egy darabja. Utóbbi karmesterként és kamaramuzsikusként egyaránt gyakori partnere Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművészeknek, a fesztivál művészeti vezetőinek. S miként Hesse, úgy a fesztivál nyitókoncertje is kapcsolódik Svájchoz: több svájci művész lép a Solti Terem színpadára (köztük az ezúttal nemcsak komponistaként, hanem oboaművészként is bemutatkozó Heinz Holliger), de az alpesi országhoz kötődik Bartók Divertimentójának bemutatója, illetve megrendelője, Paul Sacher is.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!