Jegyvásárlás

Program


Karácsonyi oratórium II.
4

Karácsonyi oratórium II.

Műsor:
J. S. Bach: Karácsonyi oratórium, BWV 248 - 4., 5., 6. kantáta

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 6. csütörtök, 19:30

Karácsonyi oratórium II.

Akik meghallgatták a Müpa december 12-i karácsonyi hangversenyén Bach Karácsonyi oratóriumának első három kantátáját Laurence Equilbey vezényletével, most folytathatják a sort a második hárommal, Vashegyi György és együtteseinek koncertjén. A Karácsonyi oratóriumnak többek között az is egyik vonzó tulajdonsága, hogy a művet alkotó hat kantátát nem kell feltétlenül egyvégtében meghallgatni, külön-külön is mindegyik teljes értékű élményt nyújt, hiszen valamennyi az egyházi év egy-egy meghatározott alkalmára készült.

A negyedik, ötödik és hatodik kantáta (Fallt mit Danken, fallt mit Loben - Hajoljatok meg hálával, magasztalón; Ehre sei dir, Gott, gesungen - Tiszteletet zengjünk néked, ó Isten; Herr, wenn die stolzen Feinde schnauben - Uram, ha a kevély ellenség köröttünk dúl) az újév és vízkereszt közötti időszak egyházi ünnepeihez kapcsolódik. A zene hangvételét a ciklust záró hatodik kantátában jellemzi az ünnepi trombita- és üstdobkórus fénye, ám a többi mű alaptónusa is derűt, bizakodást áraszt, illőn a karácsonyt követő időszakhoz és az új esztendő kezdetét megvilágító bizakodáshoz. Az est karmestere, Vashegyi György a magyarországi historikus régizene-interpretáció meghatározó alakja mind előadóművészként, mind pedagógusként. Szimbiózisban működő együttesei, az 1990-ben alapított Purcell Kórus és az ugyancsak általa, egy esztendővel később létrehozott Orfeo Zenekar a hazai hangversenyélet nélkülözhetetlen résztvevői, melyek a barokk és a klasszikus repertoár számtalan nagy remekművét és különlegességét szólaltatták már meg koncerteken és hanglemezeken. A négy világszerte elismert szólista az együttesek állandó partnere, koncertjeik közönségének régi, meghitt ismerőse.

Vezényel: Vashegyi György

Közreműködők:
szoprán - Baráth Emőke
alt - Balogh Eszter
tenor - Bernhard Berchtold
basszus - Najbauer Lóránt
Purcell Kórus
Orfeo Zenekar

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

zenés party két részben

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!