Jegyvásárlás

Program


Karasszon Eszter és Pusker Júlia Kodály kamaraestje - Kodály 2017

Karasszon Eszter és Pusker Júlia Kodály kamaraestje - Kodály 2017

Kodály 2017
Karasszon Eszter és Pusker Júlia Kodály-kamaraestje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 19:00

Kodály: Duó hegedűre és csellóra, op. 7
Kodály: Csellószonáta, op. 8
Kodály: Adagio
Karasszon Eszter (cselló); Pusker Júlia (hegedű)

Kodály születésének százharmincötödik, halálának ötvenedik évfordulóján koncertsorozattal emlékezik a Zeneakadémia a korszakos jelentőségű népzenekutatóra, zeneszerzőre, pedagógusra, zenetörténészre. Az est műsorán vonós kamarazenéjének emblematikus alkotásai, a hangszerjáték csúcsát jelentő művei szerepelnek: az 1914-ben írott Duó, az egy évvel később keletkezett, gordonkára írott Szólószonáta, valamint különlegességként a hegedűre és zongorára írt Adagio ritkán hallható hegedű–gordonka-átirata. A pódiumra lépő két művészben közös, hogy zenészcsaládban nevelkedtek, és azonos időben kezdték felsőfokú zenei tanulmányaikat. Pusker Júlia a Zeneakadémia elvégzése után Pauk Györgynél tanult a londoni Royal Academy of Music hallgatójaként, és szinte az összes vezető magyar zenekarral fellépett már. Karasszon Eszter Európa számos országában koncertezett; a Zeneakadémián Onczay Csabánál tanult, de a világhírű Starker Jánosnál is tökéletesítette tudását. Egy évvel azelőtt, hogy megkapta volna zeneakadémiai diplomáját, első helyezett lett a Nemzetközi Popper Dávid Csellóversenyen.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!