Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások



Schönberg: Pierrot lunaire, op. 21
Közreműködik: Karosi Júlia (ének)
SZÜNET
Schönberg: Ein Stelldichein (töredék)
Schönberg – Balogh Máté: 2. kamaraszimfónia, op. 38

Weiner Ensemble: Bán Máté, Sziroczák-Bán Annamária (fuvola), Pálfi Csaba (klarinét), Baksai Réka (hegedű), Balogh-Jámbor Janka (cselló), Dani Imre (zongora)

1874-ben, 150 éve született a 20. századi zene egyik legnagyobb hatású zeneszerzője, zenei nevelője és gondolkodója: Arnold Schönberg. A modern és a kortárs zene iránt elkötelezett Weiner Ensemble tíz éve, 2014-ben Schönberg Pierrot lunaire című dalciklusának hangszerösszeállítását („Pierrot ensemble”) alapul véve jött létre. A korszakos jelentőségű darab nemcsak a nyugati zene kompozíciós gondolkodását állította új pályára, a vokális előadó-művészet történetére is felszabadító hatást gyakorolt. Manapság színészek, hegedűművészek és jazzénekesek – mint például Karosi Júlia – is nagy kedvvel vállalkoznak előadására. A Weiner Ensemble az elmúlt időszakban számos új művet, kifejezetten számukra írt átiratot és eredeti darabot mutatott be. A Solti teremben Schönberg 2. kamaraszimfóniájának kortárs átiratát az együttes „háziszerzőjének” is tekinthető Balogh Mátétól szólaltatják meg.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánló


A tavalyi nagy sikerű koncert után ismét a Várkert Bazár Electric Lounge sorozatában Saya Noé. Az énekesnő hangulatos alternatív pop-noir…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!