Jegyvásárlás

Program


Kelemen Patrik: Celesztin - 9. Monotánc Fesztivál

Kelemen Patrik: Celesztin - 9. Monotánc Fesztivál

Celesztin az égre emeli a tekinteteket: fény, sugárzás, angyalok és kozmosz; legyek, repülők, sárkányok, földönkívüli idegenek: éteri testek mind. Látható-láthatatlanok, a Magas Mennyek lakói. Felhő-villám, elektromos vihar. Bioelektromos kisülések. Sugár és Pászma.

 

A darab megkísérli a táncot önálló, autonóm jelenségként kezelni melyhez az előadó testét biztosítja. Megszállás és megszállottság ez; kísérlet a tánc anyagba írására: létemulzió, megkövült tánc-borostánykő.

Ehhez az emberi képzelet égbeli figuráit hívja segítségül. Fantasztikus lények fantasztikus tulajdonságai táplálják a képzeletbeli testet, mely a táncost képek és asszociációk gazdag tárházává változtatja. Az előadás a tánc újraértelmezésére invitálja a nézőt: milyen új asszociációkkal közelítsünk felé és vajon a tánc mivel közelít majd felénk?

 

Koncept/kreáció/performansz: Kelemen Patrik

Fényterv: Dézsi Kata

Mentor: Gál Eszter

 

Partnerek: SÍN Kulturális Központ, MU Színház, DeFiguranten, Műhely Alapítvány, Philadelphia DanceProjects, NKA

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

 

K. P. (1992, Budapest), jelenleg Budapesten élő szub-harmincas táncművész és alkotó. Tanulmányait Budapesten, Salzburgban és Brüsszelben végezte. Előadóként és alkotóként is tevékeny. Az alkotói munka mellett különös figyelmet szentel az improvizációs technológiák kutatásának. Jelenleg futó munkái egyszerre elgondolkodtatóak és érzékiek – a tánc poétikus asszociáció-teremtő erejét és a kontent-kontext kölcsönhatását vizsgálják.

Ajánló


Az Időfutár sorozat – melyet sokan a magyar Harry Potterként emlegetnek – hatalmas…

A POKET ZSEBKÖNYVEK két (-és feledik) születésnapi közös ünnepe. Fellépnek többek között: Presser…