Jegyvásárlás

Program


Kerényi Róbert Szigony és barátai. Moldvai, gyimesi, radzsasztáni kortárs-autentikus népzene

Kerényi Róbert Szigony és barátai. Moldvai, gyimesi, radzsasztáni kortárs-autentikus népzene

Kerényi Róbert ezen az estén a műfaj jól ismert muzsikusaival, zenész barátaival lép színpadra. A koncert nem hagyományos értelemben vett műsorszámokból áll, hanem nagy szabadsággal előadott, hosszú és improvizatív zenei folyamatokból. A moldvai és gyimesi táncok mellett érdekes dallampárhuzamokat hallhatunk Radzsasztánból is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 6. csütörtök, 19:00

Kerényi Róbert emblematikus figurája a táncházmozgalom második hullámának. Ekkor, az 1980-as évek közepén fordult a figyelem az erdélyi vonószenéről a gyimesi és a moldvai magyarok zenei hagyománya felé. Szigonyt aszkétikus életmódja, népzenei gyűjtései, színpadi játéka, a zenei anyagok végtelenül aprólékos feldolgozása, valamint a hátizsákból mindig előkerülő szalonna és hagyma tették – méltán – legendássá.

Tilinkózás - Havajgatás
Koboz szóló, Hóra fuhunnal
Gyimesi Keserves, Lassúmagyaros, Csárdás
SZÜNET
Kavalozás: Doina, moldvai énekelt keserves, Édes Gergelem, Öves
Gyimesi Kettős, Keserves, Csárdás, Héjsza
Moldvai és radzsasztáni dallamok
Kezes és Szerba

Kerényi Róbert Szigony (furulya, kaval, tilinkó), Dresch Mihály (furulya, fuhun), Petrás Mária, Ábrahám Judit (ének), Tintér Gabriella (ének, gardon), Sófalvi Kiss Csaba (furulya, kaval), Nyíri László (hegedű), Szlama László (koboz), Benke Ágoston Félix (dob, doromb, tilinkó, levél síp)

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!