Jegyvásárlás

Program


Kézdy Luca: Deep Diving / Jazzműhely

Kézdy Luca: Deep Diving / Jazzműhely

Van egy tévhit, mely szerint a hegedű nem igazi jazzhangszer, sokkal jobban illik a népzenéhez vagy a klasszikus repertoárhoz. Ha ezt Kézdy Luca, a magyar jazz középnemzedékének első számú hegedűse hallaná, biztosan élénken tiltakozna. Ő ugyanis pontosan tudja, hogy hangszere szinte bármelyik műfajba remekül beleillik, csak megfelelően kell bánni vele.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 29. szerda, 20:00

Kézdy Lucának ez sikerül is: előbb döntős és közönségdíjas lett a Magyar Rádió 2006-os jazzhegedű-versenyén, majd olyan, egymástól igen eltérő stílusú zenekarokban kamatoztatta tudását, mint a német-magyar experimentális HunD Link Projekt, vagy éppen a Nigun, illetve a Free Style Chamber Orchestra. Legszemélyesebb zenei elképzeléseit saját együtteseiben valósította meg: mindenekelőtt a férjével, Szesztay Dávid basszusgitárossal alapított Santa Diverben, valamint a Szendőfi Péter ütőssel duóban formált Sequence-ben.
Luca, aki magyar és külföldi fesztiválok egész során lépett fel sikerrel, különböző összeállítású zenekarokkal érkezik a Müpába. Hangversenyére állandó művésztársain kívül meghívta az Ocho Macho társaságból ismert Mike-ot, azaz Gotthárd Mihály gitárost, valamint a korábban az Ektarban és a Rubái Trióban éneklő, Hamid Drake-kel és Karafiáth Orsolyával lemezt készítő Tóth Evelint (aki bölcsészként kezdte, akárcsak Luca), illetve az olasz jazzélet egyik kimagasló alakját, az eddig tizenkét saját lemezt publikált Stefano di Battista alt- és szopránszaxofonos virtuózt. És míg szól a zene, a háttérben Kézdy Luca fotói peregnek - egyazon léleknek egy másik dimenzióból előhívott rezdülései.

Rendező: Müpa

Kézdy Luca: hegedű, effektek
Szesztay Dávid: basszusgitár
Szegő Dávid, Szendőfi Péter: dob
Gotthárd Mihály: gitár
Tóth Evelin: ének

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Ajánló


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!