Jegyvásárlás

Program


Klajznburgtól a Marseillaise-ig - Egy este a legünnepeltebb zsidó komponistákkal

Klajznburgtól a Marseillaise-ig - Egy este a legünnepeltebb zsidó komponistákkal

A 80 perces műsorban örökzöld zsidó melódiák, héber-jiddis-angol nyelvű örökzöldek hangzanak el. Emellett zsidó komponisták dalműveiből, operettekből és musicalekből is felcsendülnek jól ismert dallamok.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 30. hétfő, 19:00

KLAJZNBURGTÓL A MARSEILLAISE-IG
Egy este a legünnepeltebb zsidó komponistákkal

Fellépők:

Falusi Mariann énekesnő, a magyar zenei élet egyik legnépszerűbb kiválósága. 1977–1980 között elvégezte a Konzervatóriumot, 1979–1983 között a Zeneművészeti Főiskola tanárképző szakán tanult. 1983-ban a Ki mit tud? győztese lett, jazzénekes kategóriában, 1985-ben Kubában fesztiválgyőztes lett. 2007-ben a Csillag születik című tehetségkutató műsor zsűritagja volt, 2020-ban az Álarcos énekesben a Béka jelmezét öltötte magára. Számos film- és színházi szerep, valamint több, mint harminc lemez fémjelzi művészetét.

Dr. Nógrádi Gergely, a budai Frankel Zsinagóga főkántora a világ leghíresebb koncerttermeinek (Carnegie Hall, Concertgebouw, Kravis Center, Liederhalle, Zeneakadémia, MÜPA) ünnepelt kántorfellépője, továbbá Hoffmanntól Rodolfóig számos operafőszerep alakítója. Ugyanakkor 51 könyvet jegyző író, emellett nyolc CD és négy DVD őrzi egyedülálló hangját. 2015-ben az Európai Kántorszövetség Az év európai kántorhangjává választotta Leedsben, 2017-ben pedig a Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Követe címmel tüntették ki Washingtonban.

Teszter Nelli zongoraművész a Magyar Táncművészeti Egyetem tanszékvezető mesteroktatója. Számos nagy presztízsű hazai és nemzetközi zenei fesztivál állandó fellépője, neves magyarországi és nemzetközi művészek koncertpartnere. Hangszerelései mindig egyediek, érzékeny zongorajátékával rendre elvarázsolja a közönségét. Zeneisége zsinórmérték, előadóművészként egyaránt otthon van a bécsi klasszikusok és a romantikusok világában, valamint a liturgikus zeneirodalomban és a világi műfajokban.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!