Jegyvásárlás

Program


Klasszikusok tükrében 3.

Klasszikusok tükrében 3.

A Budapesti Vonósok Kamarazenekar a 2022–2023-as évadban is folytatja a Klasszikusok tükrében című koncertsorozatot a BMC-ben. A hangversenyeken kortárs darabok, nemegyszer ősbemutatók hangzanak el – történeti kompozíciók társaságában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 5. vasárnap, 19:30

Az idei évadban mindhárom koncerten – két-két történeti mű mellett – egy kortárs magyar mestert és tanítványát (tanítványait) ismerheti meg a közönség. A sorozat mindhárom élő mesterét (Orbán Györgyöt, Csemiczky Miklóst és Vajda Jánost) az 1980-as években felfutó magyarországi poszt- és neostílusok, a magyar klasszikus zenei posztmodern jelentős alkotóinak tartják. Az esték visszatérő házigazdája Molnár Szabolcs zenetörténész, a kortárs klasszikus zene egyik specialistája, aki médiaszemélyiségként és tanárként is ismert.

Klasszikusok tükrében 3.

A Budapesti Vonósok 2022–2023-as évadának utolsó kortárszenei estjén Sosztakovics és Takemitsu művei képviselik a történeti távlatokat. Sosztakovics 1960-ban komponálta a 8. c-moll vonósnégyest (op. 110). Egy karmester, Rudolf Barshai később vonószenekari átiratot készített ebből a vonósnégyesből, és erre az átiratra gyakran úgy hivatkoznak, mint Sosztakovics Kamaraszimfóniájára. Az avantgárd japán művész, Tōru Takemitsu 1957-ben írta vonószenekari Requiemjét, amely – miután Stravinsky megismerte – nemzetközi hírnevet szerzett a komponistának. A Klasszikusok tükrében sorozat utolsó kortárs mester–tanítvány párosát Vajda János (*1949) és Zarándy Ákos (*1982) alkotja. Vajda János ezredfordulón komponált Kamaraszimfóniája zárja az estét.

Műsor
Toru Takemitsu: Requiem vonószenekarra
Zarándy Ákos: Requiem vonószenekarra
Sosztakovics: Kamaraszimfónia Op. 110a – részlet
Vajda János: Kamaraszimfónia No. 2

Közreműködik
Pilz János - koncertmester
Budapesti Vonósok
Botvay Károly - művészeti vezető

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!