Jegyvásárlás

Program


Kocsis Zoltán bérlet 5. - Kelemen Barnabás karmester és hegedű

Kocsis Zoltán bérlet 5. - Kelemen Barnabás karmester és hegedű

Kelemen Barnabás egyike azon művészeknek, akik hosszú évekig kísérték Kocsis Zoltánt előadóművészi pályáján.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 11. szerda, 19:30

Szólistaként és kamarapartnerként egyaránt közreműködött a Nemzeti Filharmonikusok egykori főzeneigazgatója koncertjein, például a hagyományos május 30-i születésnapi esten, de Kocsis Zoltán utolsó lemezén is Kelemen Barnabással muzsikál. A Kossuth-díjas, negyvenedik életévében járó hegedűművész Kocsis Zoltán több mint száz hangszereléséből és átdolgozásából választotta ki a koncert nyitó számát. Liszt Ferenc Goethe születésének századik évfordulójára írott nagyszabású, a hagyományos indulók hangvételén, zenei mélységén messze túlmutató darabja eredetileg zongorára született – ezt a verziót ültette át zenekarra Kocsis Zoltán, olyan zenekari művel gazdagítva a repertoárt, amelyről nehezen állapítható meg, hogy nem Liszt keze munkája. A zeneirodalom egyik legkülönlegesebb és legeredetibb alkotását, Beethoven a szólóhangszert  az emberi énekhang kifejezőerejével felruházó Hegedűversenyét Kelemen Barnabás nemcsak játssza, hanem vezényli is – e különleges teljesítményre ma nem sokan vállalkoznak. A műsor második részében hallható szimfónia a bécsi klasszika és a romantika mezsgyéjén, a Beethoven-versenymű után mindössze tíz évvel született kompozíció, amely a harmincegy évet élt Schubert azon kevés művei közé tartozik, amelyek önfeledt boldogságról, életörömről tanúskodnak.

KELEMEN BARNABÁS karmester és hegedű

Liszt-Kocsis: Ünnepi induló Goethe születésnapjára
Beethoven: Hegedűverseny D-dúr, op. 61
Schubert: V. szimfónia B-dúr, D. 485

 

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!