Jegyvásárlás

Program


Kodály 137

Kodály 137

Kodály Zoltán születésnapja, magától értetődő módon, kerek évforduló híján is valóságos ünnep a Zeneakadémián, hiszen személyében a magyar zene, a teljes nemzeti kultúra, s egyszersmind e felsőfokú művészeti tanintézmény hősi alakját tiszteljük.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 16. hétfő, 19:30

Az idei, a 137. születési évforduló estéjén zongoradarabok, dalok és kórusművek éltetik majd Kodály amúgy is oly eleven emlékezetét. A koncert programján szerepel két vadonatúj mű is, két fiatal, a Zeneakadémiához igen szorosan kötődő komponistától: a tavalyi Bartók Világverseny zeneszerzőversenyén diadalmaskodó Dobos Dánieltől, és az immár ugyancsak sikeres versenyszereplések egész sorát maga mögött tudó Zámbó Jonatántól. Kodály „déd- vagy ükunokáitól”, ha úgy tetszik, elvégre a Zeneakadémián nem csak a zongorista- és a hegedűsképzés megszakítatlan tradíciója ámulatba ejtő.

Kodály: Hét zongoradarab op. 11 – 6. Székely nóta
Kodály: Négy dal – 2. Nausikaa
Kodály: Magyar népzene – 8. A rossz feleség
Kodály: Marosszéki táncok
Kodály: Kádár Kata
Kodály: Hét zongoradarab, op. 11 – 2. Székely keserves
SZÜNET
Kodály-Gyulai Pál: Este
Zámbó Jonatán: Új mű
Kodály: Új esztendőt köszöntő
Dobos Dániel: Új mű
Kodály: Semmit ne bánkódjál
Kodály: Esti dal

Fodor Bernadett, Rálik Szilvia (ének), Kovács Gergely (zongora)
Alma Mater kórus
Vezényel: Somos Csaba

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!