Jegyvásárlás

Program


Kodály Fesztivál-Kiss Zsolt és a Four Bones Quartet- Végh Lajos homokanimaciójával

Kodály Fesztivál-Kiss Zsolt és a Four Bones Quartet- Végh Lajos homokanimaciójával

Kiss Zsolt a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett orgonatanulmányait követően nyert felvételt a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakára, ahol 2003-ban Lehotka Gábor növendékeként diplomázott. Tanulmányai során részt vett Gárdonyi Zsolt, Karasszon Dezső, Koloss István, Jesper Madsen, Pálúr János és Szathmáry Zsigmond mesterkurzusain.  több

Aktuális előadások



Jelenleg a Pannonhalmi Bencés Gimnázium ének-,és orgona tanára, valamint a Pannonhalmi Bazilika orgonaművésze. Több alkalommal adott koncertet Németországban, Ausztriában, Romániában, Svájcban, Szlovákiában, valamint hazai városokban.

A Four Bones Harsonakvartett 2002-ben alakult, Zeneakadémiát végzett tagjai igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek.
A zenekar megalakulása óta számos hazai és külföldi zenei rendezvényen és fesztiválon adott nagy sikerű koncertet. Többek között rendszeresen fellépnek a Múzeumok Éjszakája programjain, több nagysikerű koncertet adtak a Sziget Fesztiválon, a Múzeumok Majálisán, a Plein Art Kortárs Művészeti Fesztiválon, a Söndörgő Fesztiválon, felléptek a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Ludwig Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban, a Francia Intézetben. A zenekar külföldi koncertjei során eljutott már többek között Ausztriába, Angliába, Romániába, Németországba, és meghívást kapott a Nemzetközi Harsonaszövetség (ITA) által megrendezett 2006-os birminghami harsonaverseny és -fesztivál döntőjébe. A repertoár széles skálán mozog, a korai reneszánsztól egészen a 21. századi kortárs zenéig, a klasszikus melódiáktól a könnyed ritmusokon át a jazz világáig.
A zenekar sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor 2007 júniusában olyan, több művészeti ágat felölelő produkciót mutatott be a Művészetek Palotájában, mellyel a megszokottól teljesen eltérő, új műfajt teremtettek. Mindez olyan elismert művészek közreműködésével valósult meg, mint Nagy János zeneszerző-zongorista, aki egyben a darab szerzője is (Impressziók), Palya Bea énekesnő, Karafiáth Orsolya költőnő és Kovács Tamás "Tobzi". Az előadást fotóművészek munkája tette még érdekesebbé. Az együttes az utóbbi időben jazz formációként is több jelentős koncertteremben mutatkozott be, olyan nagyszerű zenészek társaságában, mint például a kiváló hangú Gereben Zita énekesnő.

Végh Lajos képzőművészként kezdett el foglalkozni 2005-ben homokanimációkkal, majd létrehozta saját képalkotó rendszerét, mellyel a manuális homokba rajzolást és a számítógépes technológiát kapcsolta össsze.
Bemutatói önállóan és zenés produkciók háttereként is különleges élményt nyújtanak. A Zeneakadémiától a nagy szórakozóhelyekig, mindenhol sikerült a közönséget elvarázsolnia ezzel az egyedülálló produkcióval

Ajánló


Szulák Andrea az Agria Nyári Játékok szabadtéri színpadán élő zenekaros koncertet ad

A klasszikus zenészek is nevetnek néha – általában a brácsásvicceken. Pedig a brácsa komoly hangszer, mindent tud, amit egy vonósnak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!