Jegyvásárlás

Program


Korcsolán Orsolya és az Umze Kamaraegyüttes

Korcsolán Orsolya és az Umze Kamaraegyüttes

Kurt Weill majd száz éve született, formabontó, hegedűre és fúvószenkarra komponált versenyműve mindeddig egyetlen alkalommal hangzott el Magyarországon. Korcsolán Orsolya hegedűművész és az UMZE kamaraegyüttes, Tihanyi László vezényletével állítja most színpadra a Zeneakadémia Nagytermében a huszadik század egyik legkevesebbet játszott, és talán legmeglepőbb, egyedülálló versenyművét, melyet a huszonnégy éves Kurt Weill eredetileg Szigeti Józsefnek ajánlott.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 30. hétfő, 19:30

A hangversenyen elhangzik még Richard Strauss, ugyancsak huszonnégy évesen, későbbi feleségének komponált szonátája hegedűre és zongorára, melyben Korcsolán Orsolya partnere Farkas Gábor, megannyi nemzetközi hanglemezdíjjal kitüntetett zongoraművész lesz. Auftaktként Eötvös Péter A Call című darabját hallhatja még a közönség, melyben egyetlen magányos hegedűmonológ beszédszerű hangja tölti majd be a zeneakadémia Nagytermét. Korcsolán Orsolya eddigi lemezfelvételeit a Deutsche Grammophon, a Londoni Filharmonikus Zenekar szólistájaként a Naxos America, valamint a Solo Musica München jelentették meg.

A hangverseny egyben Korcsolán Orsolya DLA doktori zárókoncertje.

Eötvös Péter: a Call

R. Strauss: Esz-dúr hegedű-zongora szonáta, op. 18

Weill: Hegedűverseny, op. 12

Korcsolán Orsolya (hegedű), Farkas Gábor (zongora)

UMZE Kamaraegyüttes

Vezényel: Tihanyi László

RENDEZŐ:

Cadenza Arts Management, Zeneakadémia Koncertközpont

 

 

 

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!