Jegyvásárlás

Program


Körülvesznek engem a dalok - A Czuczor Gergely-megemlékezéssorozat gálaestje

Körülvesznek engem a dalok - A Czuczor Gergely-megemlékezéssorozat gálaestje

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (MNTE) – a volt Honvéd Táncszínház – a Magyar Nyelvstratégiai Intézet feltétlen ajánlásával nagyszabású gálaműsorral tiszteleg Czuczor Gergely (1800–1866) költő, tudós nyelvész (az első magyar értelmező nagyszótár készítője), bencés középiskolai és akadémiai paptanár, Magyarország szabadságáért láncra vert hazafi öröksége előtt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 14. hétfő, 19:00

Czuczor Gergely első népdal- és néptáncgyűjtőink egyike volt, maga is írt népies verseket, és mintegy négyszer annyi verse vált „népdallá”, mint Petőfinek.

Az együttes műsorában Czuczor verseinek és fennmaradt korabeli gyűjtési feljegyzéseinek, továbbá a kor más művészeti alkotásainak alapján mutatja be az Osztrák - Magyar Monarchia népeinek hagyományos népszokásait, virtuóz néptáncait, gazdag népi viseletkultúráját, máig kiapadhatatlan folklórkincsét, ezzel a közép-európai tradicionális kultúrák felbecsülhetetlen szellemi örökségét.

Reméljük, hogy az előadás nemcsak jó szórakozást nyújt a táncművészetet kedvelő közönségnek, hanem lendületet adhat Czuczor Gergely egyéniségének és teljesítményének felszínre hozására, ezáltal a magyar társadalom, benne a magyar ifjúság mindennapi patriotizmusának megerősítésére 2016-ban, halálának 150. évfordulóján.

Közreműködik: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, a Mátyusföldi hagyományőrző zenekar és a Zselízi Kincső Néptáncegyüttes.

Néprajzi szaktanácsadó: Korzenszky Tamás

Dramaturg, művészeti munkatárs: Vincze Zsuzsa

Rendező-koreográfus, művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán (Kossuth-díjas, kiváló művész)

 

Ajánlatunk


Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


Lélekhívogató – a szivárvány meséje Animációs-élőzenés-bábos játék TÁRNOK MARICÁVAL

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!