Jegyvásárlás

Program


Krúdy fröccs

Krúdy fröccs

A műsorban örök kedvenc kuplék és sanzonok hangzanak el, korabeli monológokkal és versekkel karöltve, hogy aztán a jelenetek összessége az élő zene mellett az, hogy interaktív szórakozást nyújtanak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 2. szombat, 19:30

Krúdy fröccs - interaktív időutazás sanzonokkal és kuplékkal

Krúdy Gyula a századforduló jellegzetes alakja. Személye megkerülhetetlenül összefonódik a magyar borfogyasztással és borkultúrával. Mi sem árulkodik erről jobban, minthogy a róla elnevezett Krúdy fröccs mítosza a mai napig ott él az emberek fejében. De vajon, hogy született a receptúra? Mi lehet a legendás mester valódi titka? Előadásunkban korát megelevenítve tér vissza Krúdy Gyula, hogy kimenős cselédlányok, helyi tintások, és pörgő nyelvű rikkancsok társaságában, szerelme kérésére elárulja titkát a kíváncsi utókornak.

A Déryné Vándorszíntársulat előadása.

Szereplők:
Rikkancs............... Kiss Péter Balázs
Krúdy Gyula.......... Horváth Gyula Antal/ Angler Balázs
Kelemen Gyula..... Savanyó Attila
Hídvéginé............. Nyári Diána
Magda, cseléd...... Török Anna/ Balázs Izolda

Zongorán közreműködik: Szemerei Márton

Rendezte: Török Tamás

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!