Jegyvásárlás

Program


T9 finisszázs - Kultúra és Bor - Borkóstoló Gianni Annonival

T9 finisszázs - Kultúra és Bor - Borkóstoló Gianni Annonival

Fedezze fel velünk a budai Várban az olasz borkultúrát. A DOC VINO BÁR Magyarország, az első olasz borbár jóvoltából Itália legkiválóbb tételeit kóstolhatják meg kedves vendégeink. Szakértő sommelier segítségével öt tételt ízlelhetnek meg egy rendhagyó borkóstoló során.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 15. csütörtök, 19:00

Az olasz borok már a középkor vége felé nagy népszerűségnek örvendtek a budai Várban. A sikeresnek mondható és nemzetközileg elismert Anjou, Luxemburg és Hunyadi család uralkodói új, európai színeket hoztak a magyar kultúrába, építészetbe és természetesen a gasztronómiába is. A legerősebb az itáliai hatás volt, amely már az Anjouk idején megjelent, de Mátyás olasz feleségének, Beatrix királynénak és udvartartásának Budára költözésével vált teljessé. 

Mátyás király budai palotája, ahol igen sok külföldi tartózkodott, nemcsak kultúrájáról volt híres Európa-szerte, hanem vendégszeretetéről és különösen pompás gyógyhatású borairól. A királyi kertek szőlőfajtáinak vesszeit leginkább Itáliából (Campaine) és Franciaországból (Champagne és Burgundia) hozatták be, a külföldi borok közül pedig a király maga is az olasz borokat, főleg a csemegeborokat részesítette előnyben az étkezések alkalmával. Az óriási lakomákon ezek az a testes édes csemegeborok igen népszerűek voltak, amelyekhez mazsolát, fügét rágcsáltak, és valószínűleg ekkortájt kezdtek el vörösborokat is fogyasztani nagyobb mennyiségben, amely addig Magyarországon nem volt divat. Bonfini, Mátyás itáliai történetírója meg is említi, hogy a magyar urak, ellentétben a nyugati és itáliai nemes urakkal, barbár módon, higítatlanul isszák a bort!

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!