Jegyvásárlás

Program


L1danceFest 2019 - Marke´ta STRÁNSKÁ (CZ) FLY!  Taneli TÖRMÄ/LOCATION X (FIN) Distortion
3

L1danceFest 2019 - Marke´ta STRÁNSKÁ (CZ) FLY! Taneli TÖRMÄ/LOCATION X (FIN) Distortion

L1danceFest 2019
nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválja
2019. szeptember 1 – 4. Budapest

Számokban:
10 előadás – 2 workshop – 2 kiállítás és megnyitó akció – 10 önkéntes segítő – 9 országból érkezik hozzánk 11 nemzetközi…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 4. szerda, 20:00

 

showcase program

20:00 Markéta STRÁNSKÁ (CZ) FLY!

„Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan bírkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel?”

Alátámasztásunk csökkenése mennyiben befolyásolja a fizikális és mentális stabilitásunkat? Milyen az, amikor elérjük határainkat? Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan birkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel? 

Alátámasztásunk csökkenése mennyiben befolyásolja a fizikális és mentális stabilitásunkat? Milyen az, amikor elérjük határainkat? Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan birkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel? Hogy feladjuk előítéleteinket?

Markéta Stránská, táncos, koreográfus és fizikoterapeuta táncszólója rávilágít arra, hogy minden eltérés gazdagító lehetőségeket, fizikálisan és mentálisan is új útvonalakat kínál. Minden gát lehetőség saját kreativitásunk, játékosságunk és képzeletünk felébresztésére. A FLY! fizikai élettapasztalat egy lábbal, egy protézissel és két mankóval.

Koreográfus/Előadó: Markéta Stránská
Fényterv: Zuzana Režná/ Zuzana Bottová
Zene: Jan Kratochvíl
Színpadkép/Jelmez: Monika Urbášková
Mentor: Lucia Kašiarová, Jean Gaudin
Grafika: Tomáš Bárta
Produkciós menedzser: Andrea Švandová/ Markéta Stránská
Támogatók: Cseh Centrum Budapest, Cseh Köztársaság Kulturális Minisztériuma

Markéta Stránská prágai koreográfus, előadó és fizikoterapeuta.

2012 óta aktív részese a cseh kortárstánc-szcénának workshopok, táncórák résztvevőjeként, vagy előadóként. 2015-ben előadóként részt vett a VerTeDance (CZ) Absent (Chybění) című projektjében, amelynek koreográfusa Jaro Viňarský (SK). A 2016/2017-es évadban a Cseh Táncplatform keretén belül részt vett az „Audience Jury” Be SpectActive projektben.

FLY! című szólójának elkészítése során Prágában részt vett a SE.S.TA. által kínált rezidencián, mentora Jean Gaudin (FR) volt. 2018 nyarán a Korespondance fesztivál keretein belül részt vett a FILLIMIT elnevezésű, fiatal koreográfusoknak szánt, nemzetközi platformon és Londonban a Candoco társulat nemzetközi nyári műhelyén. 2018 szeptemberében a FLY! című munkával koreográfusként is debütált, s az előadást számos alkalommal játszotta a Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és Franciaországban. Jelenleg egy új alkotáson dolgozik a 2019/2020-as évad számára, amelyben partnere a francia koreográfus, táncos, tanár és filmes Jean Gaudin.

21:00 Taneli TÖRMÄ/LOCATION X (FIN) Distortion

Koreográfus/Előadó: Taneli Törmä
Zene/Hangtechnika: Esa M. Mattila
Támogatók: FinnAgora – Finn Kulturális Intézet, LOCATION X, O Espaço Do Tempo
www.tanelitorma.com

„Distortion – egy go-go táncos szobra”

A Distortion című darab Taneli go-go-táncosi hátterét tárja fel. Megpróbálja a pódiumról táncra csábítani a nézőket, miközben tárgyként jeleníti meg saját magát, akinek nincs befolyása a nézők reakcióira. Hogyan érjük el a szórakoztatás célját és egyben maradjunk hűek önmagunkhoz úgy, hogy közben néznek minket? 

A Distortion egy Go-Go tánc előadás a LOCATION X megvalósításában. A darab Taneli Go-Go táncosi világát mutatja be. Egy 2×2 méteres pódium és a hangtechnika segítségével megpróbálja táncra perdíteni a nézőket, miközben saját magát tárgyként jeleníti meg, aminek nincs befolyása a nézők reakcióira. Ilyen lehet talán szobornak lenni? Vajon egy go-go táncos jobb szobor lenne, mint hideg márványból készült társai, amelyeket nemzeti öntudatunk és történelmünk alappilléreiként csodálunk? Taneli 30. évét betöltve be kellett lássa, hogy go-go tánca sem olyan már mint régen. Mindazonáltal a helyzet lehetőséget teremt, hogy megfigyelje a tárgyi létezés illetve a személyes emberi, egyéni szabadság között húzódó vékony mezsgyét. A Distortion csapata két főből áll: Taneli Törmä (FIN/DK) koreográfus, előadó, a LOCATION X művészeti vezetőjéből és Esa M. Mattila (FIN) hangmérnők, zeneszerző, hangtechnikusból. A projekt Taneli folyamatos kutatási munkájának egyik állomása, amely során saját táncos múltját, hátterét vizsgálja és jelenlegi állapotában bemutatja. A darab a 2018. júliusi O Espaco Do Tempo   hang-kutatási rezidencia alkalmával született Portugáliában és az L1danceFesten lesz először nyílvános eseményen bemutatva.

 

Taneli Törmä Dániában élő finn művész, a kortárs tánc és a film területén alkot. Előadó, koreográfus és LOCATION X nevű társulatának művészeti vezetője. A Finn Nemzeti Balettintézet növendékeként 2002 – 2005 között táncszakmai minősítést szerzett Helsinkiben, majd 2007 – 2008-as évadban az olaszországi Cataniában működő Compagnia Roberto Zappala Modem Stúdióban. Európa szerte sok társulattal dolgozott, ilyenek a  Svenska Teattern (FIN), Finnish National Opera and Ballet (FIN), Bora Bora – Visual Theater (DK), Dansehallerne (DK), Mancopy (DK), Oldenburg Staatstheater (DE), Staatstheater Mainz (DE), Bremen Theater (DE), Kobalt Works (BE), Random Collision (NL), Zodiak-Centre for New Dance (FIN), Söltumatu Tantsu Ühendus (EST), hogy néhányat említsünk.

Az Aerowaves zsűrije már kétszer is beválogatta a LOCATION X darabjait: 2015-ben a Zoom, majd pedig 2017-ben a Classical Beauty című darabot. 

Esa M. Mattila Észak-Finnország Rovaniemi városából származik, hangmérnökként szerzett mesterfokozatot, és audiorendszerek tervezésével is foglalkozik. 2013-ban végzett a Helsinki Színművészeti Egyetemen. Esa 2014 óta dolgozik együtt a LOCATION X-szel. Közös munkáik: Zoom, Squeezed Humanity, Cover, Kehollisuuden Markkeja (kiállítás). 2014 – 2018 között a helsinki Zodiak – Új Tánc Centrum hangmérnökeként és audiórendszereinek tervezőjeként dolgozott. A Zodiak jelenleg Finnország legjelentősebb kortárstánc helyszíne. 2018-ban Esa visszaköltözött Lappföldre, hogy nyugodt környezetben új hanghatásokkal, zenékkel és ötletekkel kísérletezhessen.




Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!