Jegyvásárlás

Program


Lajkó István és a David Oistrakh Quartet

Lajkó István és a David Oistrakh Quartet

Mendelssohn: 6. (f-moll) vonósnégyes, op. 80
Csajkovszkij: 1. (D-dúr) vonósnégyes, op. 11
SZÜNET
Dvořák: 2. (A-dúr) zongoraötös, op. 81

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 25. szombat, 19:30

Lajkó István (zongora)
David Oistrakh Quartet: Andrej Baranov, Rogyion Petrov (hegedű), Fedor Belugin (brácsa), Alexej Zsilin (cselló)

A 20. század egyik legnagyobb zenészéről, David Fjodorovics Ojsztrahról elnevezett vonósnégyes négy kiváló orosz művészből áll, akik nem csak kamarazenészként, hanem szólistaként is jelentős karriert tudnak maguk mögött. Műsorukat Felix Mendelssohn utolsó, 1847-ben komponált vonósnégyese nyitja. Ezután honfitársuk, Pjotr Iljics Csajkovszkij 1. vonósnégyese hangzik fel. Az 1871-es premieren a népi ihletésű, mélabús második tételt hallgatva a híres író és filozófus, Lev Tolsztoj egyszerűen sírva fakadt. Antonín Dvořák 1887-ben keletkezett 2. zongoraötöse szintén szomorkás második részéről ismert. A tétel címe Dumka: az ukrán eredetű kifejezés epikus, melankolikus karakterű balladát takar. A műben Lajkó István zongoraművész, a Zeneakadémia oktatója működik közre. A nővére emlékének ajánlott kvartett keletkezésekor a szerző még nem sejthette, hogy ez a mű egyben az ő hattyúdala is lesz.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!