Jegyvásárlás

Program


Lajkó István, Oláh Vilmos és Mondok Yvette - Kamarazene karnyújtásnyira

Lajkó István, Oláh Vilmos és Mondok Yvette - Kamarazene karnyújtásnyira

Az éppen hetven esztendeje elhunyt orosz zeneszerző és zongoraművész, Nyikolaj Karlovics Medtner (1880–1951) életművéből kínál válogatást Mondok Yvette, Lajkó István és Oláh Vilmos közös koncertje. A sokáig jobbára csupán Szkrjabin- és Rahmanyinov-kortársként emlegetett, ám mára mind nagyobb érdeklődést kiváltó posztromantikus komponista szerzeményei közül három hangzik majd fel a koncerten, egyként az 1910-20-as évek alkotói periódusát reprezentálva.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 17. csütörtök, 19:00

Kamarazene karnyújtásnyira
Lajkó István, Oláh Vilmos és Mondok Yvette A Zeneakadémia saját szervezésű programja
Medtner: Sonate-Vocalise mit einem Motto ‘Geweihter Platz’ von Goethe, op. 41/1
Medtner: Sonata-Ballada, op. 27

SZÜNET

Medtner: 2. (G-dúr) hegedű-zongora szonáta, op. 44

Mondok Yvette (szoprán), Oláh Vilmos (hegedű), Lajkó István (zongora)

Az éppen hetven esztendeje elhunyt orosz zeneszerző és zongoraművész, Nyikolaj Karlovics Medtner (1880–1951) életművéből kínál válogatást Mondok Yvette, Lajkó István és Oláh Vilmos közös koncertje. A sokáig jobbára csupán Szkrjabin- és Rahmanyinov-kortársként emlegetett, ám mára mind nagyobb érdeklődést kiváltó posztromantikus komponista szerzeményei közül három hangzik majd fel a koncerten, egyként az 1910-20-as évek alkotói periódusát reprezentálva. A megnevezésével a híres Rahmanyinov-slágert az eszünkbe juttató 1922-es Sonata-Vocalise, jóllehet szöveg nélküli, mottójával azért mégis megidézi az Olümposzt, isteneket, múzsákat és nimfákat emlegető, antik hangütésű Goethe-vers (Geweihter Platz) címét. Az olykor némiképp félrevezetően az orosz Brahmsnak nevezett zeneszerző a programon felhangzó másik két műve az 1914-ben befejezett, zongorára szerzett Sonata-Ballada és a már emigrációban komponált, 2. (G-dúr) hegedű-zongora szonáta, „Medtner tavaszi szonátája” lesz.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!