Jegyvásárlás

Program


Latin-Amerikai Filmnapok: Julius világa

Latin-Amerikai Filmnapok: Julius világa

Un Mundo para Julius
filmdráma / Peru, 105 perc, 2021
spanyol nyelven, magyar felirattal
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 8. csütörtök, 19:30

Rendező: Rossana Diaz Costa
Szereplők: Mayella Lloclla, Fiorella de Ferrari, Nacho Fresneda, Augusto Linares, Rodrigo Barba, Pamela Saco

Julius egy előkelő perui család legifjabb sarja, aki az ötvenes évek Limájában nevelkedik. A kisfiú egy kastélyban él arisztokrata rokonaival és az őket kiszolgáló népes személyzettel. Az évek múlásával Julius apránként elveszíti gyermeki naivitását, ahogy feltárul előtte a felnőttek társadalmi egyenlőtlenségekkel és igazságtalanságokkal teli, zavaros világa. A film nélkülözhetetlen elemzés a perui és latin-amerikai valóságról. Julius személye számos perui és latino képzetét megtestesíti az elmúlt évtizedekről, amit átitat a nosztalgia, a kötődés, a fájdalom és helyenként a humor is.  Mégis, Julius története – az ártatlanság elvesztése – olyan, Perun túlnyúló, egyetemes életérzés, amivel bárki azonosulhat.

Mario Vargas Llosa, irodalmi Nobel-díjas perui író így nyilatkozott a műről „A Julius világa a latin-amerikai irodalom egyik legszórakoztatóbb, legelmésebb könyve. Alfredo Bryce Enchenique egy gyermek érzékenységével írja le az oligarchák előkelő, de vak világát. A kritika mélyre szánt, de a könnyed humor, a gyengéd tapintat és a kedves nosztalgia enyhíti azt.”

Rossana Díaz Costa (Lima, 1970) rendezőnő irodalmat tanult a Perui Katolikus Egyetemen, majd a spanyolországi La Coruña egyetemen folytatott doktori tanulmányokat. Ugyanitt forgatókönyvírást és rendezést is tanult, végül a madridi ECAM-on (Escuela de Cinematografía de la Comunidad de Madrid) forgatókönyvírásra szakosodott. Ez a második nagyjátékfilmje.

***

La historia de Julius se trata de un niño de clase alta en Lima, Perú, en los años 50. Vive en un palacio con su aristocrática familia y una extensa servidumbre. Conforme pasan los años, Julius poco a poco irá perdiendo la inocencia, al descubrir y nunca comprender un mundo adulto lleno de desigualdades e injusticias. Esta es una película necesaria en el Perú y en todo el mundo latinoamericano. Julius es uno de aquellos personajes del imaginario peruano e hispano que ha permanecido a lo largo de varias décadas, visto con nostalgia, con ternura, con dolor y también con sentido del humor. Pero, además, la pérdida de inocencia de Julius, más allá de darse en el Perú, es universal, y cualquier persona del mundo podrá identificarse con él.

El novelista peruano y ganador del Premio Nobel de Literatura, Mario Vargas Llosa opinó que ”Un mundo para Julius es una de las novelas más divertidas y más sutiles de la literatura latinoamericana. En ella, Alfredo Bryce Echenique describe, a través de la sensibilidad de un niño, el mundo ciego y refinado de la oligarquía. La crítica es profunda, pero, al mismo tiempo, se halla como amortiguada por un humor delicioso, una discreta ternura y una dulce nostalgia”

La directora Rossana Díaz Costa (Lima, 1970) estudió literatura en la Universidad Católica del Perú. Hizo los cursos de doctorado en Filología Hispánica en la Universidad de La Coruña (España) y estudió Realización de Audiovisuales en la Escuela de Imagen y Sonido de la misma ciudad. También se especializó como guionista en la ECAM (Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid).

Un mundo para Julius es su segundo largometraje.

A Latin-Amerikai Filmnapok teljes programja >>

Jegyinformáció:
Normál jegyár / Precio de las entradas : 1800 Ft
Diák, pedagógus, nyugdíjas kedvezmény: a kedvezményre jogosult nézők a pénztárban 1400 Ft-os áron válthatnak jegyet. / Estudiantes, pedagogos, jubilados podrán adquirir las entradas a 1400 Ft.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!