Jegyvásárlás

Program


Les Ballets de Monte-Carlo: Hamupipőke / BARTÓK TAVASZ 2024

Les Ballets de Monte-Carlo: Hamupipőke / BARTÓK TAVASZ 2024

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 19:00

Zene: Szergej Prokofjev

Librettó: Nyikolaj Volkov

Látvány: Ernest Pignon-Ernest

Jelmez: Jérôme Kaplan

Fény: Dominique Drillot

Koreográfus: Jean-Christophe Maillot

 

Az 1985-ben életre hívott és rendkívül gyorsan a nemzetközi táncvilág egyik vezető társulatává váló Monte-Carlói Balett 25 éve mutatta be a Hamupipőkét. A Szergej Prokofjev zenéjére készített koreográfia a világhírű, többek között Nijinsky-díjas és Lausanne-életműdíjas Jean-Christophe Maillot munkája, mely az elmúlt negyed évszázadban a világ számos pontján volt látható, mindenhol osztatlan lelkesedést váltva ki.

Az előadás a mindenki által ismert mese mélyebb rétegeit, a szereplők egymáshoz való viszonyának pszichológiai mozgatórugóit, illetve a figurák metaforikus-szimbolikus értelmét tárja fel anélkül, hogy a történet körvonalait erőszakosan átrajzolná – mindezt a tánc, a mozdulatok artisztikuma és a látvány elképzelhető legmagasabb fokán kivitelezve.

Egy fiatal, egyszerű és őszinte lány történetén keresztül, miként a mese is, a produkció a csodáról és az igazi szépségről szól. Arról a szépségről, amely nem igényel sem kiegészítőket, sem pompás ruhát, de még a nevezetes tündércipőt sem. Hamupipőke mezítelen lába az egész balett szimbolikus tárgyává válik: egyszerre jelképe a fiatal lány szegénységének, kivetettségének és az a testrész, amely nélkül nem létezhet a tánc.

Az előadás 6 éven aluliak számára nem ajánlott.

Az előadási jogokat a Musikverlag Hans Sikorski GmbH, Berlin biztosította.

A Les Ballets de Monte-Carlo ő királyi felsége, a hannoveri hercegnő elnöksége alatt működik. A Les Ballets de Monte-Carlo hivatalos partnere a Crédit Foncier de Monaco.

Ajánlatunk


Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


Közjegyző az emeleten - a csavaros vígjáték Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket (Szőke Zoltán és Gyebnár Csekka…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!