Jegyvásárlás

Program


Lindy Larsson és Bon Bon Band: Tschandala/Tattar

Lindy Larsson és Bon Bon Band: Tschandala/Tattar

A Tschandala/Tattaren című díjnyertes előadásban Lindy Larsson - az elismert Bon Bon Band zenekarral közösen - személyes színházi koncertet tart nemzeti örökségéből kiindulva. Hangot ad a roma embereknek, és a svéd történelem egy olyan vakfoltjára világít rá, amelynek hatása mindmáig érezhető.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 27. hétfő, 19:00

A Független Színház Magyarország 2017 óta évről-évre szervezi a Roma hősök – Nemzetközi Roma Színházi Fesztivált. Akkoriban még ez volt az EU egyetlen roma színházi fesztiválja. Azóta hozzánk hasonlóan Bukarestben, Prágában, Kassán, Bécsben és Rómában is ünneplik a roma színházat. Az elmúlt öt évben 30 produkció volt látható Magyarországon különböző európai roma színházi társulatoktól. A Fesztivál célja, hogy megmutassa a roma színház értékeit, és felhívja a figyelmet a roma közösségek helyzetére értékvezérelt alkotók és drámai hősök kihívásait állítva a középpontba. 2023-ban a Fesztivál fő témája a „generációk” lesz, és az idei társszervező az Eötvös10 Művelődési Ház.

Lindy Larsson és Bon Bon Band: Tschandala/Tattaren (SW)

A Tschandala/Tattaren című díjnyertes előadásban Lindy Larsson - az elismert Bon Bon Band zenekarral közösen - személyes színházi koncertet tart nemzeti örökségéből kiindulva. Hangot ad a roma embereknek, és a svéd történelem egy olyan vakfoltjára világít rá, amelynek hatása mindmáig érezhető. Az előadás a kirekesztés és a bántalmazás nagy és összetett kérdéseit feszegeti, ahogy a túlélés, a gyógyulás és az emancipáció kérdéseit is. Egy zenei produkció, egy nagyfeszültségű kabaré zene biztonsági háló nélkül, és egy figyelemfelhívás a veszélyeztetett roma identitás megőrzése érdekében. A svéd történelem revíziója zajlik, a szembesülés azzal az August Strindberggel, aki Tschandala című antiziganista regényt írta.

Lindy Larsson, színész, énekes és roma aktivista a svéd és a nemzetközi színtéren is bátran váltogat műfajok között. Tagja a berlini Maxim Gorki Színház társulatának. Színpadi munkásságáért számos díjat kapott, 2022-ben Tschandala/Tattaren című előadásáért elnyerte a Svéd Színházi Kritikusok Díját.

A Tschandala/Tattaren-t beválogatták a 2023-as stockholmi Svéd Színházi Biénnáléra, a bizottság indoklása:

„Az August Strindberg nevét viselő stockholmi színházban Lindy Larsson bátran szembeszáll a szerző Tschandala című, antiziganizmussal teli szövegével. Az előadás a queer kultúrában, a roma vándorok hagyományaiban gyökerezik, és szembeszáll az elnyomással. A Tschandala/Tattaren egy erőteljes és frusztráló színházi koncert, amelyben Larsson egész testével és sürgető, intenzív éneklésével elállítja a közönség lélegzetét.”

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!