Jegyvásárlás

Program


Macbeth

Macbeth

William Shakespeare Macbeth
Tragédia
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 19. vasárnap, 19:00

Shakespeare királydrámái között két nagyon népszerű, sokat játszott alkotás a III. Richárd és a Macbeth. Mindkettő az embernek a hatalomhoz, a hatalom akarásához való viszonyáról alkot képet, ám míg az előbbi a hatalom megszerzése és megtartása körüli manipulációkról, a mechanizmus működéséről lebbenti fel a fátylat, addig a Macbeth befelé figyel. Azt vizsgálja, milyen lelki torzulásokat hoz létre az emberben a mérhetetlen hatalomvágy.

Shakespeare tragédiái között a Macbeth a legrövidebb alkotás, már-már balladai tömörségű mű – akár a mi Arany Jánosunk is írhatta volna. (Ezért is meglepő: a XIX. századi fordítók sorában sem találjuk ott a költő nevét.) Akár az Arany-balladákban, Shakespeare-nél is felmutatódik a bűnös tett, amely mögött ott lapul öntetszelgő kérkedésünk, emberi kicsinyességünk és befolyásolhatóságunk mint mozgatórugó. Az igazi dráma azonban a bűnhődés lelki folyamatában rejlik – s erről Shakespeare-nél kevesen tudnak többet. Érdemes lesz vele tartani, hogy belelássunk a lélek sötét bugyraiba, még ha a kép nem is lesz szívderítő.

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy mit keresnek benne tündérek? Az előadás során erre is fény derül!

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!