Jegyvásárlás

Program


Madaras Gergely és a Savaria Szimfonikus Zenekar / Előhang 18:30 / FELFEDEZÉSEK

Madaras Gergely és a Savaria Szimfonikus Zenekar / Előhang 18:30 / FELFEDEZÉSEK

A hangverseny fiatal művészek felfedezését kínálja, egy zongoristáét és egy fuvolásét. No meg persze a Savaria Szimfonikus Zenekarét, hiszen a nem budapesti szimfonikus együttesek értékeire újra és újra rá kell csodálkoznunk. És akkor még nem beszéltünk a műsoron szereplő, ritkaságszámba menő fuvolaversenyről.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 30. vasárnap, 19:30

A felfedeznivalók sorában szándékosan nem említettük a karmestert: Madaras Gergelyt (1984) már nem kell felfedezni: 2013 óta a francia Orchestre Dijon Bourgogne zeneigazgatója, 2014 óta a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, 2018 februárjában pedig meghívást kapott Belgium legnagyobb szimfonikus zenekara, a Liège-i Királyi Filharmonikusok zeneigazgatói posztjára. Magyar együttese élén a Müpa Felfedezések sorozatában most a két népszerű Dvořák-szimfónia közül a szlávos bájú, népies VIII.-at vezényli.
A műsor első részében két versenymű is megszólal. Mozart egyik legnépszerűbb bécsi zongoraversenyét, az 503-as Köchel-jegyzékszámú C-dúr koncertet fiatal művész, Balog Alexandra adja elő. Középfokon 2003-ban kezdte meg hangszeres tanulmányait: a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke, felsőfokon a londoni Royal Academy of Music hallgatója volt. 2017 novemberében megnyerte a grazi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt.
A műsor talán legizgalmasabb felfedezése a francia Jacques Ibert (1890-1962) Fuvolaversenye (1934) - ez a pezsgő, virtuóz mű a hangszer egyik legjelentősebb 20. századi repertoárdarabja. Megszólaltatója, Győri Noémi nagyszerű tanároknál tanult, nemzetközi versenyeken szerepelt sikerrel, immár sok éve koncertezik Európa- és Amerika-szerte, kiváló lemezeket is készített, de idehaza kevesebbet hallunk róla. Fedezzük fel magunknak őt is!

Műsor:

Mozart: C-dúr zongoraverseny, K. 503
Ibert: Fuvolaverseny
Dvořák: VIII. (G-dúr) szimfónia, op. 88

Vezényel: Madaras Gergely

Közreműködők:

zongora: Balog Alexandra
fuvola: Győri Noémi

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!