Jegyvásárlás

Program


Madárvonulás a Csaj-tavon

Madárvonulás a Csaj-tavon

Madármegfigyelő gyalogos túra. Az őszi madárvonulás a Csaj-tónál augusztusban kezdődik, és egészen eltart a novemberi fagyokig, míg a darvak el nem húznak. A nyár végén kezd el növekedni a nyári ludak száma, ekkor már éjszakai pihenőhelyükre behúznak.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 28. szombat, 8:00

A nádi énekesek nagy része szintén szeptemberre elvonul. A nádiposzátafélék szintén korai vonulók. A csatornapartok mentén, nádfoltok közelében gyakran megfigyelhetjük a nádszálakon táplálkozó, ugráló cserregő nádiposzátákat. Költenek is itt, de ilyenkor az északról érkező csapatok is megállnak itt táplálkozni, majd folytatják útjukat a Szaharától délre eső területek felé.

Szeptemberben egyre több a réce jelenik meg ezres tömegben nagyrészük tőkés réce, de előfordul köztük kendermagos-, csörgő, kanalas, barát- és cigányréce is.  A nagyobb csapatban vonuló kormos és fattyúszerkők is a halastavakon, illetve azok közelében keresnek táplálékot. Felbukkannak az itt nem költő hamvas rétihéják első, vonuló példányai is.

Találkozó: 8:00 óra, Tömörkény, halgazdaság, Csanytelek felől érkezve a „Halgazdaság” táblánál Csanytelek és Tömörkény település között
Megközelítés: Google Maps: 46.591652, 20.081371
Információ, jelentkezés: Jelentkezni kizárólag online jegy vásárlása esetén lehet, a jegyet kérjük a túravezetőnek a helyszínen bemutatni (max. 25 fő)

Táv: 4 km
Időtartam: 3 óra
Túravezető: Korom István

Információ:

Kutyát hozhatok-e: erre a túrára nem lehet kutyát hozni.

A túrával kapcsolatos kérdésekkel keresse a túravezetőt: Korom István ifj., koromi@knp.hu 70/411-0958,

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


70 éves a Szent István Filharmonikusok – Ünnepi hangverseny

24 évet vártunk rá! Claudio Constantini és szimfonikus zenekara előadásában. Erkel színház – 2025. április 26.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!