Jegyvásárlás

Program


Magda, a Szabó

Magda, a Szabó

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 27. kedd, 19:00

A KOSSUTH-DÍJAS ÍRÓNŐ ÉS FÉRJE PÁRKAPCSOLATÁNAK KULISSZATITKAIRÓL SZELLEMESEN NEVETTETŐ SZÓPÁRBAJOK KÍSÉRETÉBEN RÁNTJA LE A LEPLET A KASZÁS ATTILA-DÍJAS MÉSZÁROS TIBOR ÉS KRAJCSI NIKOLETT NAGY SIKERŰ SZÍNHÁZI ESTJE

 

Az írónő, akit nem kell bemutatni. Nem csak Debrecen, hanem minden magyar „Magdája”, akit oly ismerősnek vélünk világhírű regényei által, melyekbe nem egyszer életének fontos epizódjait is megírta. 

De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, amikor elvette az esélyt? Vagy mégis inkább ők akarták így? Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, „csak” együtt, mindörökké? 

Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, legyen szó párkapcsolatról, a karrierről, gyermekvállalásról. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember. 

Az előadás egy egészen izgalmas nézőponton keresztül vezeti a nézőt. Szabó Magda legendás állatszeretete kutyák és macskák életét aranyozta be, s két legkedvesebb cicusa, Évuka és Konstantin nevében leveleket is fogalmazott a szomszédaikhoz. Ezekben az üzenetekben az írónő szenvtelen őszinteséggel és végtelenül szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról – az állatok nevében. Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől karrierig. Az előadásban két színész bújik a hőn szeretett állatok bőrébe, érzékenyen billenve át olykor az házaspár karaktereibe, „kiadva” akár féltett titkaikat is.

 

Előadja: Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett 

Rendező: Mészáros Tibor, POSZT- és Kaszás Attila-díjas 

Produkciós vezető: Porkoláb Gyöngyi

Az egyrészes előadás hossza: 70 perc

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!