Jegyvásárlás

Program


Makám: Budapest éjszakája szól

Makám: Budapest éjszakája szól

A 37 éve alapított, Krulik Zoltán vezette legendás Makám zenekar évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai világzenei életnek. Akkor kezdtek el világzenét játszani, amikor ez a fogalom még nem volt ismert.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 16. kedd, 20:00

Egyszerűen a tradíciók ismeretében és tisztelete mellett írtak modern zenét, olyan dalokat, amelyeket ma is több generáció énekel. Munkásságukat két tucat lemez fémjelzi, két éve, 2019-ben kiadott, Ady dalok - Budapest éjszakája szól címet viselő legutóbbi lemezükkel az az évben 100 éve eltávozott Ady Endre előtt tisztelegtek. „Ady volt az, akiben teljes lett az idő, aki megfordította a világot, a magyar glóbuszt, aki köré gyűlt a századforduló új nemzedéke, s akihez viszonyulva mindenki tudta a helyét – írták kor- és eszmetársai, pályatársai, mivel volt bátorsága írni az addig ki nem mondott tabukról, a lét szörnyű zavaros és véres élményeiről. Ady klasszikussá vált „nagy” versei mellett, mint a A föl-földobott kő, Párisban járt az Ősz, Őrizem a szemed, Adja meg az Isten – rejtőző kincseket is bemutatva megidézzük a költő és korának szellemét a szó, az ének és zene eszközeivel” – vallják az alkotók a lemezről, melyet ezúttal az Opus Jazz Club közönségének is bemutatnak.

Közreműködik:

Magyar Bori - ének
Kuczera Barbara - hegedű, ének
Eredics Dávid - szaxofon, ének
Krulik Zoltán - gitár, ének
Bata István - basszusgitár
Keönch László - dob, cajon, ének

Ajánlatunk


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!