Jegyvásárlás

Program


Maladype Színház: Metropolisz

Maladype Színház: Metropolisz

Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai.

Maladype Színház: Metropolisz
Koreográfus-rendező: Fehér Ferenc

A Maladype Színház bemutatja a Fritz Lang Metropolis című fekete-fehér némafilmje alapján készülő táncszínházi előadást, amelynek rendezője Fehér Ferenc, Lábán Rudolf- és Hevesi Sándor-díjas koreográfus.

"Fehér Ferenc koreográfiája a túlhajtott urbánus mindennapokról, korunk emberének elfojtásairól, s az időnként vulkánként felrobbanó tudatalattijáról szól." Sisso, Magyar Narancs

Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai. A nyüzsgő városok kaotikus szervezettsége folyamatos mozgásban van, összeolvad benne a magányos és a társas lét. Fritz Lang 1927-es némafilmje egyértelművé teszi, hogy a Metropolis egy igen különös gépezet, egy élő organizmus, amely lüktet és lélegzik.

Fehér Ferenc munkáira egyaránt jellemző az emberi viszonyok kíméletlenül pontos ábrázolása és egyéni tánctechnikájának koncepciózus bevonása az alkotói folyamatba. A Metropoliszhoz tervezett minimalista zenei kompozíciója olyan sajátos világot teremt előadásának, amelyben a különböző kultúrák mozgásképletei organikusan forrnak egybe.

Játsszák:
Ádám Kornél
Dőry Brigitta
Erőss Brigitta
Jáger Simon
Lukács Andrea
Mesés Gáspár
Pál Zoltán
Zsenák Lilla

Alkotók:
Koreográfus/rendező: Fehér Ferenc
Szakmai konzultáns: Mándy Ildikó
Zene: Fehér Ferenc
Fény és hang: Szabon Bala
Produkciós vezető: Balázs Katalin
Kreatív producer: Huszár Sylvia

Az előadás időtartama: 50 perc

Támogatók: EMMI, MMA, NKA

Ajánló


John Williams: Star wars Előad és vezényel: Hollerung Gábor

Az énekvirtuóz Andreas Schaerer és parádés együttese, a Hildegard lernt fliegen a The…

Aréna élmény, maximális biztonság - Rómeó és Júlia Aréna musical új időpontban!