Jegyvásárlás

Program


Maladype Színház: Metropolisz

Maladype Színház: Metropolisz

Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Maladype Színház: Metropolisz
Koreográfus-rendező: Fehér Ferenc

A Maladype Színház bemutatja a Fritz Lang Metropolis című fekete-fehér némafilmje alapján készülő táncszínházi előadást, amelynek rendezője Fehér Ferenc, Lábán Rudolf- és Hevesi Sándor-díjas koreográfus.

"Fehér Ferenc koreográfiája a túlhajtott urbánus mindennapokról, korunk emberének elfojtásairól, s az időnként vulkánként felrobbanó tudatalattijáról szól." Sisso, Magyar Narancs

Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai. A nyüzsgő városok kaotikus szervezettsége folyamatos mozgásban van, összeolvad benne a magányos és a társas lét. Fritz Lang 1927-es némafilmje egyértelművé teszi, hogy a Metropolis egy igen különös gépezet, egy élő organizmus, amely lüktet és lélegzik.

Fehér Ferenc munkáira egyaránt jellemző az emberi viszonyok kíméletlenül pontos ábrázolása és egyéni tánctechnikájának koncepciózus bevonása az alkotói folyamatba. A Metropoliszhoz tervezett minimalista zenei kompozíciója olyan sajátos világot teremt előadásának, amelyben a különböző kultúrák mozgásképletei organikusan forrnak egybe.

Játsszák:
Ádám Kornél
Dőry Brigitta
Erőss Brigitta
Jáger Simon
Lukács Andrea
Mesés Gáspár
Pál Zoltán
Zsenák Lilla

Alkotók:
Koreográfus/rendező: Fehér Ferenc
Szakmai konzultáns: Mándy Ildikó
Zene: Fehér Ferenc
Fény és hang: Szabon Bala
Produkciós vezető: Balázs Katalin
Kreatív producer: Huszár Sylvia

Az előadás időtartama: 50 perc

Támogatók: EMMI, MMA, NKA

Ajánlatunk


Pörgős vígjáték, ami egy percre sem engedi elkalandozni a nézőt.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére mindenre fény derül, amennyiben aktív részvevői lesznek a bűnügy megoldásának.

Ajánló


RUMINI Ferrit-szigeten Zenés mesejáték Négy éves kortól ajánljuk! A Pesti Művész Színház- Fogi Színház előadása

A SZINDRA TÁRSULAT előadása üzenet a mai fiataloknak, hogyan veszíthetjük el egymást, és magunkat egy fesztivál mámorában.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!