Jegyvásárlás

Program


MAO – Legendás albumok | Wayne Shorter: Speak No Evil

MAO – Legendás albumok | Wayne Shorter: Speak No Evil

A Night Dreamer és a Juju után egy éven belül a harmadik Blue Note-os lemezével rukkolt elő 1966-ban Wayne Shorter.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 14. szerda, 20:00

 A Speak No Evil különlegességét az adta, hogy nem „csupán” egy újabb fantasztikus Shorter-lemezt tett le az asztalra, de a kritikusok és a jazzrajongók ettől kezdve végre már nem az elfogult – és persze hibás – „na még egy Coltrane-tanítvány...” nézőpontból közelítettek a szaxofonoshoz, teljesen figyelmen kívül hagyva rendkívül eredeti és újszerű kompozícióit. Az említett két lemezen közreműködő klasszikus Coltrane-féle McCoy Tyner – Elvin Jones – Reggie Workman felállásból ugyanis ezen a lemezen már csak Elvin Jonest találjuk, aki mellé Herbie Hancock és Ron Carter személyében Wayne a Miles Davis Quintet-beli zenésztársait hívta meg a csapatba, s Freddie Hubbard trombítással a fúvósszekciót is kibővítette.

A szokatlan harmóniai keretek, a visszafogott, néhol balladai hangvételű darabok váltakozása a hard bop és az avantgárd olykor humort sem nélkülöző párosításával, az egész lemezen végighúzódó finom, de karakteres lendület, s mindehhez Shorter szerzőként és szaxofonosként egyaránt egyedi líraisága különleges, magával ragadó albumot eredményezett – melyet a MAO zenészei eredeti formájában tolmácsolnak az Opus közönségének.

Közreműködik:

Fekete-Kovács Kornél - trombita
Bacsó Kristóf - tenorszaxofon
Cseke Gábor - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Csízi László - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!