Jegyvásárlás

Program


MAO plays Attila Korb: Swinging on the Danube – szerzői est

MAO plays Attila Korb: Swinging on the Danube – szerzői est

Korb Attila a Modern Art Orchestra alapítótagja, zenésze és zeneszerzője. Harsonajátéka az összes MAO lemezről és a koncertekről is ismerős lehet. Egy korábbi szerzői est alkalmával több saját szerzeményét és hangszerelését is volt szerencsénk bemutatni.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 25. hétfő, 19:30

MAO plays Attila Korb: Swing on the Danube – szerzői est

Közreműködik:

    Korb Attila – zeneszerző, harsona
    Papp Mátyás – zeneszerző (MAO Masterclass)
    Modern Art Orchestra
    Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető

Korb Attila a Modern Art Orchestra alapítótagja, zenésze és zeneszerzője. Harsonajátéka az összes MAO lemezről és a koncertekről is ismerős lehet. Egy korábbi szerzői est alkalmával több saját szerzeményét és hangszerelését is volt szerencsénk bemutatni.

Most azonban egy teljesen új concerto hangzik majd el, eredeti címe: Concert for Bass Saxophone & Big Band. Attila humorával, fiatalos lendületével találkozni bármikor öröm. Ő maga meséli: “Talán többen tudják, hogy néhány éve (2015-ben) egy nagyobb, valószínűleg soha vissza nem térülő beruházásba kezdtem - vásároltam egy basszus szaxofont. (Ebből lehet következtetni, hogy a darab szólistája én leszek). A concertonak akarva-akaratlanul van egy komolyzenei felhangja - ezzel szemben gyakorlatilag egy mainstream jazz suite-ről van szó. A darab megszólaltatásában (illetve az egész este folyamán) viszont szinte 100%-ban akusztikusak maradunk - ezzel utalva a concerto klasszikus zenei felhangjára.”

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class - big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként Papp Mátyás darabja lesz hallható a zenekar előadásában.

Az akadémia keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatjuk be, akitől eddig még nem játszhattunk darabot - vagy azért, mert nem ismertük, vagy ismertük, de nem alakult ki eddig ilyesfajta együttműködés közöttünk, vagy azért, mert nem is írt még big band darabot, mert más műfajban alkotott. A felhívásunkra számos kitűnő munka érkezett, közülük választott a MAO kurátori kara 9 jelentkezőt. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engedünk a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba. Ezzel kapcsolatban minden információért a zenekar honlapján és facebookján érdemes látogatást tenni.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

zenés játék két részben

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!