Jegyvásárlás

Program


Marosmenti nap a Magos Együttessel

Marosmenti nap a Magos Együttessel

Az erdélyi Mezőség peremén elhelyezkedő Székely-Mezőség és Felső-Maros mente zenéi és táncai töltik meg a Fonót a Magos Együttes és meghívott vendégeik jóvoltából. A nap folyamán Magyarpéterlaka és Mezőkölpény zenés és táncos hagyományaiba nyerünk betekintést.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 7. szombat, 11:00

Marosmenti nap a Magos Együttessel

Az erdélyi Mezőség peremén elhelyezkedő Székely-Mezőség és Felső-Maros mente zenéi és táncai töltik meg a Fonót a Magos Együttes és meghívott vendégeik jóvoltából. A nap folyamán Magyarpéterlaka és Mezőkölpény zenés és táncos hagyományaiba nyerünk betekintést. A zenekar egyik legnagyobb adatközlő mesterének Csiszár Aladár magyarpéterlaki prímást tartja, így nem is csoda, hogy mára már elképzelhetetlen egy Magos koncert Csiszár Aladár bácsi-féle péterlaki muzsika nélkül

11:00-13:45 Péterlaki népzenekurzus a magyarpéterlaki adatközlőkkel
A kurzust vezeti: Vavrinecz András, Tanit: Csiszár Aladár (hegedű), Lunka Albert (brácsa), Ötvös János (nagybőgő) Magyarpéterlakáról és a Magos Együttes

14:00-18:00 Ínyenc néptánc- és népi ének kurzus Felső-Maros mentéről és Székely-Mezőségről

14:00 Magyarpéterlaki táncok.
Tanít: Velner Klára és Pintér András
Zenél: Csiszár Aladár és zenekara és a Magos Együttes

15:30 Magyarpéterlaki énekeket tanít Enyedi Ágnes

16:00 Mezőkölpényi táncok.
Tanít: Bacsó Lilla és Darabos Péter
Zenél: Magos Együttes

17:30 Mezőkölpényi énekeket tanít Szabó Teréz (Mezőkölpény) és Enyedi Ágnes

18:00-19:00 Salamon Soma néprajzi előadása Székely-Mezőség és Felső-Maros mente népzenéjéről

19:30-21:00 Gálaműsor

Közreműködnek:
Szabó Teréz (Mezőkölpény), Csiszár Aladár, Lunka Albert, Ötvös János (Magyarpéterlaka) Magos Együttes: Enyedi Ágnes, Soós Csaba, Kovács Márton, Salamon Soma, Enyedi Tamás, Éri Márton, Prihoda István, Velner Klára és Pintér András, a Forgatós Kamara Néptáncegyüttes vezetői.

21:00 Táncház
Muzsikálnak a magyarpéterlaki zenészek, a Magos és a Bajkó zenekar

Ajánlatunk


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!